Vraag:
Wat is het korte verhaal over een plasmadier dat Mercurius raakt?
DaleyPaley
2014-05-11 13:35:15 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Toen ik jong was, las ik een kort verhaal over een wezen gemaakt van plasma dat door een zonnevlam uit de zon werd geworpen. Het vloog door de ruimte en raakte de kokend hete, naar de zon gerichte zijde van Mercurius, waarna het 'doodvroor'. Ik dacht dat het van Arthur C Clarke was, maar ik kan het blijkbaar niet vinden. Alle hulp wordt op prijs gesteld.

Wanneer was je jong?
Uw beschrijving van het verhaal was, althans voor mij, helaas boeiender dan het eigenlijke verhaal zelf.
@Nit - Heiligschennis :-(
@Nit Ik vond het een fantastisch verhaal. Ik geef de voorkeur aan hard scifi en Sir Clarke kende zijn wetenschap zeker. Zoals ik al eerder zei, het idee in het verhaal blies me totaal verbaasd.
Een antwoord:
Valorum
2014-05-11 13:53:03 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Het verhaal dat je beschrijft is " Out of the Sun" door Arthur C Clarke.

We keken naar wat leek op een doorschijnend ovaal, het interieur is doorspekt met een netwerk van bijna onzichtbare lijnen. Waar de lijnen elkaar kruisten, leken er piepkleine, pulserende lichtknoopjes te zijn; we konden nooit helemaal zeker zijn van hun bestaan, want het kostte de radar bijna een minuut om het volledige plaatje op het scherm te schilderen - en tussen elke zwaai door bewoog het object enkele duizenden mijlen. Er bestond echter geen twijfel over dat het netwerk zelf bestond; de camera's hebben eventuele argumenten daarover opgelost.

later

Toen was het radarscherm leeg, schoongeveegd tijdens een enkele scan van de straal. Het wezen was onder onze horizon gevallen en was nu voor ons verborgen door de kromming van de planeet. Ver weg in de brandende dagzijde van Mercurius, in het inferno waar slechts een dozijn mannen zich ooit hebben gewaagd en waarvan er nog minder levend terugkomen, sloeg het geluidloos en onzichtbaar tegen de zeeën van gesmolten metaal, de heuvels van langzaam bewegende lava. Alleen al de impact had voor zo'n entiteit niets kunnen betekenen, wat het niet kon verdragen, was het eerste contact met de onvoorstelbare kou van vaste materie.

Briljant, dat is het precies. Ik heb het gewoon herlezen. Wauw! Het is net zo krachtig als ik me herinner. Proost!


Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...