Vraag:
Hoe heeft Wolverine Phoenix kunnen benaderen?
oski86
2015-06-22 18:32:02 UTC
view on stackexchange narkive permalink

In de film X-Men: The Last Stand (2006) had Phoenix het vermogen om atomen van iedereen rond te verspreiden met behulp van kinetische energie. Is Wolverine erin geslaagd om dicht genoeg bij Phoenix te komen omdat zijn genezingsfactor sneller was dan de vernietigingskracht van Phoenix, of omdat Jean's geest hielp om het voor een korte tijd te wurgen en Wolverine erdoor liet komen?

enter image description here

Ik ben geïnteresseerd in zowel de komische verhaallijn als de film.

Twee antwoorden:
Omegacron
2015-06-22 20:06:40 UTC
view on stackexchange narkive permalink

TL; DR: Het was een combinatie van de twee - Logans genezende factor + Jean's onderbewustzijn ... maar vooral Jean.


De scène in kwestie, en in feite is een groot deel van de plot voor de film losjes gebaseerd op de originele Dark Phoenix Saga die plaatsvond in The X-Men # 129-138 waaaay in 1980. Aan het einde van die saga , Jean Gray

besefte dat ze de Phoenix niet kon beheersen en pleegde zelfmoord om het te stoppen.

Binnen de context van de film het lijkt er echter op dat Jean van binnenuit de Phoenix-persoonlijkheid probeerde te bestrijden. Bovendien had ze Logan eerder gevraagd haar te vermoorden toen ze wakker werd in de Mansion:

JEAN: Waar ben ik?

LOGAN: Je bent in het landhuis. Je moet me vertellen wat er met Scott is gebeurd. Jean, vertel me> wat er met hem is gebeurd.

JEAN: ( herinnerend ) Oh, God.

LOGAN: Kijk me aan. Blijf bij mij. Praat met mij. ( bekers Jean's gezicht ) Kijk me aan. Kijk me aan.

JEAN: Nee.

LOGAN: Focus. Focus, Jean.

JEAN: Dood me.

LOGAN: Wat?

JEAN: Dood me voordat ik iemand anders vermoord.

LOGAN: Zeg dat niet.

JEAN: Alsjeblieft. ( kamer schudt )

LOGAN: Stop ermee.

JEAN: ( huilen ) Dood me.

LOGAN: Stop ermee. Kijk me aan. Kijk me aan. Jean. Het komt goed. Wij kunnen je helpen. Hallo. De professor kan helpen. Hij kan het repareren.

JEAN: ( keert terug naar Phoenix-persoonlijkheid ) Ik WIL het niet repareren.

Op verschillende plaatsen in de film lijkt het er ook op dat de Jean-persoonlijkheid de Phoenix-persoonlijkheid beïnvloedde, net genoeg om haar in toom te houden. Er moet ook worden opgemerkt dat de Phoenix-persoonlijkheid een voorkeur leek te geven voor Logan boven Scott.

Toen Logan op het einde probeerde Jean te bereiken, leek de Phoenix-persoonlijkheid (of misschien de Jean-een) bijna onder de indruk dat hij bleef komen ondanks haar pogingen om hem tegen te houden. Gezien haar rauwe emotionele toestand, vond de Phoenix-persoonlijkheid zijn doorzettingsvermogen waarschijnlijk ... stimulerend. Tegen de tijd dat hij haar bereikte, leken haar gedachten hoogstwaarschijnlijk op de omslag van een romantische roman.

enter image description here

Het is dus heel waarschijnlijk dat een van de persoonlijkheden - zo niet BEIDE - stond Logan toe haar expres te bereiken, zij het om verschillende redenen.

Die laatste paar alinea's zijn goed geformuleerd.
Dr R Dizzle
2015-06-22 19:02:19 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik heb de strip niet gelezen, maar ik heb X-Men: The Last Stand meerdere keren gezien.

In de climax van de film zien we Phoenix verdrijven energie / kracht in alle richtingen terwijl Wolverine naar haar toe loopt. Deze energie / kracht komt in golven naar buiten, zoals we kunnen zien wanneer hij af en toe wordt teruggeduwd of gedwongen stil te staan ​​wanneer een grotere "golf" hem raakt. Terwijl hij naar haar toe blijft lopen, zien we dat zijn huid uiteen begint te vallen en zijn kale skelet laat zien (dat is bedekt met Adamantium, een vrijwel onverwoestbaar metaal) voordat zijn genezende factor in werking treedt en hem begint te genezen.

Zonder zowel zijn genezende factor als zijn met Adamantium beklede skelet, zou hij inmiddels dood zijn.

Als hij eindelijk bij haar komt, lijken de golven even te verdwijnen en ze zegt hem dat hij haar, haar ogen veranderen van die van The Phoenix terug naar die van Jean Grey's. Hij gehoorzaamt en steekt haar met zijn klauwen.

Hoewel we geen canonantwoord hebben dankzij het feit dat we de gedachten van Jean Gray niet kunnen horen, is het waarschijnlijk dat Jean Gray deed wat ze kon om te stoppen De Phoenix van het doden van Wolverine recht (vandaar de golven, in plaats van een voortdurende output van consistente energie / kracht), en zelfs toen overleefde hij alleen dankzij zijn genezende factor en zijn met Adamantium gecoate skelet. Wanneer hij haar eindelijk bereikt, slaagt ze erin om lang genoeg "uit te breken" als The Phoenix om hem te vertellen haar te vermoorden, en wat nog belangrijker is, haar krachten lang genoeg onder controle te houden om zichzelf te laten doden.

Als zodanig lijkt het een combinatie van de twee theorieën in de vraag te zijn waardoor Wolverine Jean Gray kon vermoorden.

Ik heb X-Men: The Last Stand meerdere keren gezien ... waarom zou je dat jezelf aandoen ??
@daft Ik hou eigenlijk wel van * X-Men: The Last Stand *.
@Daft Ik heb blijkbaar ook geen idee hoe ik me moet abonneren in prijsverlagingen.
@DrRDizzle: Je hebt het goed in Markdown, maar niet in CommentDown (waarin het onmogelijk is)!
@lightness ɪs ɪᴍᴘᴏssɪʙʟᴇ ɪғ ʏᴏᴜ ᴄʜᴇᴀᴛ. Of ᶰᵒᵗʰᶦᶰᵍ ᶦˢ ᶦᵐᵖᵒˢˢᶦᵇᶫᵉ ᶦᶠ ʸᵒᵘ ᶜʰᵉᵃᵗ die iets minder sub is, maar kleiner.
AilisgzwcsCMT ₗₒₗ
De genezende factor van Wolverine kan schijnbaar uit het niets materie genereren in deze scène.


Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...