Vraag:
Kunnen winnaars van Hunger Game tesserae nemen?
MikhailTal
2014-09-29 13:18:00 UTC
view on stackexchange narkive permalink

In de boeken wordt onthuld dat winnaars een leven van semi-luxe leiden, nooit honger hebben achtergelaten, kleine huisdieren. Maar kunnen ze tesserae nemen? Het kan een tijd zijn van algemene honger of iets dergelijks.

Drie antwoorden:
Firebat
2014-09-29 14:02:43 UTC
view on stackexchange narkive permalink

De mogelijkheid voor een winnaar om Tesserae te claimen, wordt nooit rechtstreeks vermeld in de boeken of films. Aangezien een winnaar nooit kan worden geselecteerd om twee keer deel te nemen aan de Hunger Games (spoilers hier niet vermeld), en het claimen van Tesserae een extra kans geeft om geselecteerd te worden voor de oogst, zou ik zeggen dat het antwoord nee is. Maar aangezien overwinnaars levenslang een zeer groot inkomen ontvangen, zouden zij en hun gezin nooit de magere voorraad graan en olie van een jaar nodig hebben voor één persoon die beweert dat Tesserae voorziet.

Möoz
2014-09-30 02:50:46 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Katniss zegt het zelf, ze is er goed genoeg van dat ze niet hoeft Tesserae mee te nemen of zelfs maar te gaan jagen; uit Catching Fire :

Ik ben drie uur in het bos geweest, maar aangezien ik geen echte poging heb gedaan om te jagen, heb ik er niets voor te bewijzen . Het maakt voor mijn moeder en zusje Prim niet meer uit. Ze kunnen het zich veroorloven om in de stad slagersvlees te kopen , hoewel niemand van ons het lekkerder vindt dan vers wild. Maar mijn beste vriend, Gale Hawthorne, en zijn gezin zullen afhankelijk zijn van de trek van vandaag en ik kan ze niet teleurstellen.
...
En hier ben ik met emmers geld, veel meer dan genoeg om beide gezinnen nu te voeden, en hij zal geen enkele munt nemen.
-The Hunger Games: Catching Fire, Part One - The Spark, Chapter One
[nadruk van mij]

Of de regels dit toestaan, wordt nergens uitgelegd; S. Fruggiero's antwoord gaat in op de logica van waarom je het niet zou willen of zou moeten.

Ik zal echter een punt toevoegen:

  • Wat zal je ervan weerhouden een miljoen Tesserae te nemen omdat je bent uitgesloten van de spellen?
Tracy
2014-10-10 14:51:38 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Nee. Ze kunnen geen tesserae nemen. Je kunt alleen tesserae nemen als je naam een ​​aantal keer in het vak op de oogstdag staat, want dat is de uitwisseling. Je krijgt je olie en brood en krijgt meer kans om geoogst te worden. Van overwinnaars wordt voor altijd hun naam verwijderd, daarom kunnen ze geen tessera hebben. Niet dat ze ze in het begin nodig hebben.Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...