Vraag:
Is de keizer echt een eeuwigdurend persoon?
Yasskier
2015-08-25 06:05:32 UTC
view on stackexchange narkive permalink

De machtigste wezens in het WH40k-universum worden waarschijnlijk Perpetuals genoemd - ze zijn in feite onsterfelijk, omdat ze ofwel snel hun wonden herstellen of onmiddellijk reïncarneren.

Misschien wel het meest bekende voorbeeld is de Vulkan, die werd neergeschoten, uit de luchtsluis werd gegooid, in de uitlaat van een raketmotor werd gegooid en uiteindelijk zonder parachute uit de stratosfeer viel. (tot ergernis van Konrad Curze) om binnen een paar minuten "beter te worden".

Blijkbaar ontving hij deze eigenschap van zijn vader, de Emperor of Mankind. Maar is de keizer ooit (zelfs maar kort) vermoord om te bewijzen dat hij inderdaad eeuwigdurend is?

Hij leeft (min of meer) meer dan 50.000 jaar (hij werd "geboren" rond 8000 voor Christus) en hij is de machtigste psycholoog die ooit heeft bestaan, maar dat is nog steeds geen echt bewijs : Eldar, Primarchs en zelfs gewone mariniers kunnen een zeer lange levensduur hebben en onmenselijke regeneratievaardigheden hebben, maar zijn niet onsterfelijk.

Ik hoop dat je de bewerkingen Yasskier niet erg vindt.Een vraag kan iets gemakkelijker te lezen zijn als deze is opgesplitst in afzonderlijke alinea's.En verwijzingen naar karakters of plaatsen kunnen ook nuttig zijn.
Het punt is dat het zelfs binnen het 40k-universum discutabel is.De game-inquisitor was niet de beste, maar de achtergrond op de eerste 20 pagina's was de beste die GW ooit heeft gedaan.Daarin beschrijven ze hoe bepaalde sekten van de inquisitie actief proberen de gouden troon uit te schakelen, zodat de keizer op de juiste manier kan sterven en dan terug kan komen om de mensheid te leiden.Anderen willen de oudere avatar-technologie gebruiken om de geest van de keizers vast te leggen wanneer hij sterft en deze nieuw leven in te blazen tot een avatar.Zoek het op.- --- Alles wat je is verteld is een leugen.---
Ik bedoel, het wiki-artikel over Perpetuals waarnaar je linkt, heeft de keizer vermeld als een bekende Perpetual, maar ik weet niet hoe canoniek dat is.
Twee antwoorden:
Thomas Jacobs
2015-08-25 20:19:05 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Antwoord: Onbekend, omdat de keizer en de eeuwigdurende twee van de vaagste dingen in 40k zijn.

Het is niet zeker of de keizer wist dat hij Vulkan Perpetuality ( geen officiële term). Want als hij zou kunnen, zou zo'n eigenschap nogal dandy zijn om te hebben voor al zijn generaals, niet? Alles met betrekking tot de Perpetuals is vaag, en gemengd met de vaagheid van de keizer krijg je iets dat dubbel vaag is.

Gezien het kleine aantal bekende Perpetuals (slechts een handvol onder de enorme triljoenen mensen) Het is veilig om te zeggen dat Perpetuals uiterst zeldzaam zijn. Het is niet bekend waar Perpetuality vandaan komt: is het genetisch? Een complot van de ouden / Cegorach / Tzeentch / C'tan / wat dan ook? Of iets anders? We weten het niet. We weten ook niet helemaal hoe Perpetuality werkt: als het pas begint na "de dood", of dat een ernstige verwonding voldoende is om regeneratie op gang te brengen. De keizer werd behoorlijk zwaar verminkt door Horus, maar leeft nog, dus ofwel begint de eeuwigheid pas bij de dood of de keizer is er geen.

Dus met dat gezegd, is de keizer een eeuwigdurend? Misschien. Er zijn tegenstrijdige berichten over de oorsprong van de keizer: een dat hij in 8000 v.Chr. In Centraal-Anatolië werd geboren als de samensmelting van het bewustzijn van een groep sjamanen. Een andere is dat hij een Perpetual was die samen met mede-Perpetual Alivia Sureka naar de planeet Molech reisde met behulp van een primitief ruimteschip, waar er een poort was waar de keizer doorheen stapte om het rijk van de chaos binnen te gaan, waar hij de hoogste macht verwierf en tevoorschijn kwam zoals wij allemaal ken hem nu.

Het laatste verhaal is recenter ( beschreven in de roman Vengeful Spirit van mei 2014) terwijl het eerste een verhaal is waarover niet echt meer wordt gesproken (canon bij gebrek aan een update), dus als je ga er alleen op uit dat het antwoord Ja, de keizer is een eeuwigdurend persoon is, maar als je vraagt ​​of hij ooit de regeneratie heeft getoond die de eeuwigdurende mensen kenmerkt, is het antwoord Nee, de keizer is geen Eeuwig . Als je Vulkan's Perpetuality als basis wilt gebruiken om dingen te bewijzen, zou ik zeggen Onovertuigend, omdat we niet weten hoe Perpetuality werkt .

Daft
2015-08-25 20:19:46 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Hij waarschijnlijk is. Maar we weten het gewoon niet zeker.

Dit is een lastige, aangezien, voor zover ik weet, GW nooit officieel heeft verklaard of hij al dan niet een eeuwigdurend persoon is.

Als Vulkan een eeuwigdurend persoon is, dan zou je aannemen dat zijn vader er heel goed ook een zou kunnen zijn. Het is echter moeilijk om zeker te weten, zolang de keizer is aangesloten op de Gouden Troon, hij zal nooit sterven, dus we weten niet of hij zal regenereren.

In The Unremembered Empire wordt ons verteld dat een Perpetual's energy kan worden uitgeput. De strijd met Horus en zijn tijd op de Gouden Troon had heel goed de onsterfelijkheid van de keizer kunnen ondermijnen. Er wordt ons ook verteld dat elke Perpetual inherent anders is.

Als de keizer een Perpetual is en morgen stierf, om zichzelf een paar minuten later weer op te wekken, zou het resulterende verlies aan mensenlevens gigantisch zijn. Als hij zou sterven, zelfs maar voor een seconde, zou Terra worden geteisterd door hordes demonen van de warp, en zou de Astronomican verdwijnen. Dus bovenop het feit dat Terra zeer waarschijnlijk wordt weggevaagd, raakt iedereen die in de warp reist voor altijd verdwaald.

Het is dus waarschijnlijk dat GW deze specifieke verhaallijn een tijdje niet zal verkennen.

Een andere mogelijke verklaring voor Vulkan's Perpetual-heid zou het resultaat kunnen zijn van zijn tijd doorgebracht in de warp als kind:

De Goden van Chaos slaagden er echter op de een of andere manier in om ze net voor hun rijping weg te spoelen met een grote Warp-vortex en er wordt gespeculeerd dat ze er ook in geslaagd zijn om met de jonge primarchen te knoeien. bron

De keizer is behoorlijk krachtig.Wordt zijn kracht verkregen door eeuwig te zijn?Ik dacht dat hij 12 sjamanen was in één lichaam of zoiets
@TomSterkenburg Ik weet niet zeker waar zijn krachten vandaan komen.Zijn [wiki] (http://wh40k.lexicanum.com/wiki/Emperor_of_Mankind) pagina heeft een sectie genaamd _Conflicting Origins_, dus het lijkt erop dat niemand het echt 100% zeker weet.Ik denk dat het waarschijnlijk nog wel een tijdje zo zal blijven.Hij is een van de grote mysteries van 40k.


Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...