Vraag:
Boek waar menselijke gedachten het universum beïnvloeden
Dog
2016-07-16 14:52:01 UTC
view on stackexchange narkive permalink

In feite verpesten onze gedachten alles. Zoals wanneer mensen wordt geleerd dat sterren gigantische gasballen zijn. Voor de rest van het universum zijn het niet anders dan mensen die het denken en buitenaardse planeten vernietigen. Ik denk dat ze komen om ons af te sluiten van de rest van het universum.

Het eerste dat in me opkomt is The Lathe of Heaven, maar het klinkt meer als een soort vervolg.
[Deze] (https://scifi.stackexchange.com/q/149409/102999) heeft de beste vraag.Het moet opnieuw worden geopend en het dupe-doelwit worden.
Een antwoord:
user14111
2016-07-16 15:39:45 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Quarantaine door Greg Egan, wat ook het antwoord was op deze oude vraag en deze een en deze en deze. Ziet elk van deze omslagen er bekend uit? Uit de plotsamenvatting van Wikipedia:

De roman speelt zich af in de nabije toekomst (2034–2080), nadat het zonnestelsel is omgeven door een ondoordringbaar schild (geconstrueerd door buitenaardse wezens of mensen buiten de zon) bekend als de Bubble. De bel laat geen licht het zonnestelsel binnen, en als gevolg daarvan kunnen de sterren niet meer worden gezien. Dit lijkt in eerste instantie slechts een achtergrond, maar in feite staat het centraal in de plot.

In de roman is een fysiek proces in het menselijk brein verantwoordelijk voor het ineenstorten van kwantumgolffuncties die systemen vertegenwoordigen in bepaalde eigentoestanden. Menselijke waarnemingen van het universum verminderden de diversiteit en het potentieel ervan (bijvoorbeeld door het onbewoonbaar te maken voor wezens die ervan uitgingen dat sterren iets anders waren dan de enorme door kernfusie aangedreven ovens die menselijke astronomen hebben waargenomen). Daarom wordt gesuggereerd dat de Bubble werd gebouwd om te voorkomen dat de mensheid massale vernietiging aanricht in de rest van het universum door louter het proces van observatie.

Om eerlijk te zijn, geen van deze vraagtitels lijkt op deze ...
Dat boek heeft een heel raar uitgangspunt.Vanuit die mentaliteit was de zon op een gegeven moment in feite een gigantische brandende wagen ... Ik denk dat hij zich pas in de moderne tijd heeft ontwikkeld.
Ja, dit is het, dank je.


Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...