Vraag:
Hoe kon het schip van Nero communiceren met een schip dat tientallen jaren jonger was?
Tango
2012-02-11 23:52:30 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Wanneer Nero uit de singulariteit komt in de nieuwe Star Trek -film (die geregisseerd door JJ Abrams), begroet hij de USS Kelvin en kan hij communiceren met ze zonder problemen. Er is een verschil van ongeveer 150 jaar tussen de tijd van de Narada en de tijd van Kelvin . De twee schepen zijn ook niet alleen een product uit verschillende tijden, maar ook uit verschillende technologieën.

Hoewel het logisch is om in uw eigen tijdsperiode met anderen te kunnen communiceren, is anderhalve eeuw lang voor technologie om te evolueren en te veranderen. In de jaren tachtig communiceerden bijvoorbeeld veel computers met inbelmodems en tegenwoordig gebruiken maar heel weinig computers inbelverbindingen.

Hoe communiceerden de Narada zo gemakkelijk met de Kelvin ?

Je kunt hetzelfde vragen over elke "eerste contact" -communicatie: hoe kunnen ze een audio- en videosignaal verzenden, terwijl ze elkaar nooit eerder hebben ontmoet en een videocodec hebben afgesproken?
Welnu, @TillB,, aangezien dat klinkt als een goede vraag, waarom zou u die dan niet stellen?
Inbellen is een slecht voorbeeld, aangezien het afhankelijk is van de infrastructuur. Een beter voorbeeld is Martins uitleg van de huidige staat van omroeptelevisie. Zie echter mijn opmerking (en antwoord) om te redeneren waarom deze beperking kan worden omzeild.
Een marineschip uit 2014 kan nog steeds communiceren met een schip uit 1700, als het zou willen. Ofwel door dezelfde vlagcodes te gebruiken (dwz semafoor) of gewoon, je weet wel, te schreeuwen.
@JonStory: Dat is een heel andere situatie. Er is geen of weinig technologie bij betrokken en de zichtlijn van de ene persoon naar de andere is niet gegarandeerd in de ruimte. In welk raam kijk je? En als je eenmaal iemand in dat andere ruimteschip kunt zien, wat betekenen hun bewegingen dan? Vroeger in de 20e eeuw waren alle radio's in feite AM (amplitudemodulatie), maar later leerden we FM (frequentiemodulatie) te gebruiken. Een radio die de ene methode gebruikt, kan niet met de andere communiceren. Zodra technologie een probleem wordt, wordt de vooruitgang van technologie een probleem.
Vier antwoorden:
Jeff
2012-02-12 02:34:46 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Communicatie in Star Trek verloopt via veel standaardkanalen, en die kanalen zijn honderden jaren onveranderd gebleven.

Beschouw hun communicatie niet zozeer als inbellen versus snel internet, maar als radio versus digitale radio.

In wezen is communicatie voor een ruimterace eenvoudig: je stuurt gewoon een radio-achtig signaal. Iemand (mogelijk eeuwen geleden) koos voor een standaardset van frequenties om op te communiceren, een standaardscheiding voor audio- en visuele / datasignalen, en kreeg hierover overeenstemming tussen de meeste grote rassen.

Sindsdien is dit protocol heeft bestaan. Mensen hebben het van de Vulcans geleerd en het heeft zich over het Alfa-kwadrant verspreid. De communicatie van de Kelvin kon de Narada begrijpen omdat ze allebei gebruik maakten van eeuwenoude standaardprotocollen.

Zelfs nu de technologie is veranderd, behouden we facetten van oudere technologieën. Een radio uit de jaren 1890 kon nog steeds de radio-uitzendingen van vandaag opvangen en afspelen (in de frequenties waarop hij zou kunnen ontvangen).

Het IS waarschijnlijk dat bijvoorbeeld Federatie-schepen met elkaar communiceren op andere frequenties, of door verschillende compressie-algoritmen te gebruiken, of iets dergelijks - alle Federatie-schepen zouden dan die protocollen in het geheugen hebben. Dat zou hen er echter niet van weerhouden om ook over de standaardprotocollen te beschikken.

Wat betreft communicatie met nieuwe soorten, moderne schepen hebben waarschijnlijk een software-equivalent van de Universal Translator - een stukje software dat inkomende signalen analyseert, selecteert wat waarschijnlijk video versus audio versus data is, en probeert deze te decoderen - waarschijnlijk met de hulp van de communicatieverantwoordelijke en zijn afdeling.

Je analoge tv uit 1990 zou niet meer werken als er alleen DVB-T is; hetzelfde zal uiteindelijk gelden voor radio's en DAB / DRM.
@MartinSchröder Maar dat betekent niet dat we * geen * toegang hebben tot de technologie die nodig is om op die tv's uit te zenden. De enige reden waarom die tv's niet werken (in ieder geval in de VS) is dat het momenteel illegaal is om die technologie te gebruiken.
+1, Er zijn een paar gevallen in de loop van Trek waar ze "verouderde frequenties" of zoiets als "dat is een Romulaanse frequentie!" Noemen.
Iszi
2012-02-12 09:49:44 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Het is eigenlijk vrij eenvoudig. Hoewel oudere technologie niet altijd voorwaarts compatibel is, is nieuwere technologie meestal achterwaarts compatibel (of kan worden gewijzigd om ze te zijn). Een eenvoudig voorbeeld dat ik ken, zijn protocollen voor draadloze computernetwerken. Computers met 802.11b-adapters kunnen mogelijk niet communiceren met alle 802.11g- of 802.11n-netwerken. Maar die nieuwere netwerken kunnen zo worden geconfigureerd dat ze met de oudere technologie werken. In feite zijn ze meestal standaard - ze moeten over het algemeen worden verteld om de oudere systemen negeren , als de netwerkbeheerder niet wil dat de oudere apparaten de nieuwere vertragen.

Bedenk dat sterrenschepen vaak onontgonnen gebieden van de melkweg doorreizen, en zelfs bekende gebieden van de melkweg die beschavingen hebben ontwikkeld die mogelijk een aantal belangrijke technologische sprongen hebben gemaakt sinds ze voor het laatst werden gecontroleerd. Het zou in het belang van die sterrenschepen zijn om te kunnen communiceren met allerlei soorten beschavingen - bekend en onbekend, en op verschillende niveaus van technologische ontwikkeling. Wat zou iemand doen om op dergelijke situaties voorbereid te blijven? Rust het ruimteschip uit met radiozendontvangers die op alle bekende kanalen kunnen werken (bekend gebruikt of ongebruikt), en programmeer de computer met elk communicatieprotocol dat je beschaving kent. Bovendien zou u enkele algoritmen willen ontwikkelen waarmee de computer de communicatieprotocollen (bekend en onbekend) kan bepalen die door een bepaald doel worden gebruikt door hun eigen transmissies te analyseren.

Computers in Star Trek zijn onvoorstelbaar krachtig en hebben een onvoorstelbaar grote opslagcapaciteit, en de meeste ruimteschepen (vooral de Narada) zijn ondoorgrondelijk groot en beladen met technologie. Gezien dit alles is het helemaal niet ondenkbaar dat het schip van Nero in staat zou zijn om te communiceren met zoiets primitiefs als de televisies van John Logie Baird in de jaren 1920 of met Guglielmo Marconi's experimentele draadloze telegrafen in de jaren 1890 een>. Dus communiceren met een vaartuig dat slechts relatief oud is, zou echt een fluitje van een cent moeten zijn.

david james
2012-06-19 02:51:00 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Traditionele radio's waren vergrendeld in één frequentie, modulatieformaat en coderingssysteem, maar zelfs vandaag de dag is uw mobiele telefoon de zogenaamde "softwareradio" die in staat is om meerdere verschillende standaarden te gebruiken, afhankelijk van de huidige vereisten. Zelfs met toekomstige technologieën en buitenaardse rassen zijn er maar zo veel variabelen. In het Star Trek-universum neem ik aan dat het communicatiesysteem van het schip op alle praktische frequenties luistert wanneer dat nodig is. Een coherent signaal met voldoende vermogen is uiteraard een radiosignaal (tenzij het van natuurlijke oorsprong is, neem ik aan dat het schip een bibliotheek met natuurlijke signalen zou hebben om te negeren), in welk geval een snelle analyse u het gebruikte modulatieformaat zou vertellen, en dan een statistische analyse zou u het coderingsformaat geven. Dit zou waarschijnlijk hoogstens seconden duren met een computer met Star Trek-niveau. Met andere woorden: het Romulan-schip kan zenden met een Romulan-standaard en het Federatie-schip met een Federation-systeem en beide kunnen snel communicatie tot stand brengen. Een efficiënte communicatiestandaard is per definitie eenvoudig te gebruiken. Omdat beide partijen willen communiceren, maken ze het natuurlijk eenvoudig om dit te doen. Voor Star Trek is het probleem waarschijnlijker hoe je kunt voorkomen dat iemand je geheime signalen hoort en decodeert, een probleem dat al eeuwen bestaat met verschillende vormen van communicatie.

Maar zelfs mobiele telefoons hebben problemen met de communicatie met andere systemen, althans in de VS, en dat zijn vaste problemen. Verizon-telefoons kunnen bijvoorbeeld niet communiceren met Sprint-systemen.
Klw
2012-02-16 08:50:41 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik denk dat het antwoord vrij eenvoudig is. De technologie was niet zo veel veranderd. De 20e eeuw is een bijzonder slecht voorbeeld van het aantonen van de snelheid van technologische verandering in de menselijke geschiedenis, hoogstwaarschijnlijk vanwege de twee wereldoorlogen die erin plaatsvonden (plus de Koude Oorlog), die een abnormaal hoge snelheid van verandering veroorzaakten. Het is volkomen aannemelijk dat een beschaving een niveau van technologische verfijning en comfort bereikt waarboven weinig verdere vooruitgang nodig of gewenst is. Mensen stellen dezelfde vraag over Star Wars: waarom had iedereen dezelfde technologie - lichtzwaarden, blasters en ruimteschepen - in het tijdperk van de oude republiek duizenden jaren vóór de gebeurtenissen in de filmtrilogie? Het bovenstaande is het gegeven antwoord.

Het is ook niet moeilijk voor te stellen dat sommige technologieën vooruitgang boeken, terwijl andere stagneren. Prehistorische jagers gebruikten bijvoorbeeld de pijl en boog vóór het aanbreken van de beschaving. De mens gebruikte nog steeds exact hetzelfde wapen, maar een klein beetje aangepast, op de top van kasteelmuren in de Middeleeuwen, enkele duizenden jaren later. De reden hiervoor is dat er geen beter wapen kon worden bedacht. Het beste antwoord op uw vraag is dus dat er in de tijd van Nero geen betere vorm van communicatie was uitgevonden.Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...