Vraag:
Welk sciencefiction-universum heeft de titel van de verste afstand die in één reis is afgelegd?
TonksM
2017-01-05 02:33:29 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik ben benieuwd welk sciencefictionwerk aanspraak kan maken op de verste afstand die in één reis is afgelegd met niet-Wormgat, niet-ruimte verkortende, niet-teleportatiemiddelen. Dus dingen als Q of de Traveler zappen de Enterprise ergens; of het vermogen van de TARDIS om naar een willekeurig punt in het universum te reizen, tellen niet mee.

Ik zoek de verste afstand die een vaartuig heeft afgelegd op één missie, waarbij Hyperspace en andere FTL mogelijk zijn.

Om een ​​beter idee te krijgen van waar ik het over heb, zal ik dit voorbeeld geven:

In Stargate Universe, in de pilot, wordt vermeld dat Destiny, het hoofdschip in de serie, heeft gereisd een vage afstand van "Enkele miljarden lichtjaren van huis (aarde)". Het schip maakt al 50 miljoen jaar gebruik van een onbekende vorm van FTL.

Ik wil meer weten over reizen die die vage afstand overtroeven.

Ik durf er niet op te wedden dat het de absoluut langste is, maar de langste die ik kan bedenken is "Tau Zero" van Poul Anderson, een schip dat versnelt dichtbij de snelheid van het licht en voorbij het einde van het universum vaart, richting het einde van de kruisingmiljarden lichtjaren in momenten.
@starpilotsix Ja, * Tau Zero * was er een waar ik aan dacht.Andere verre reizen zijn "Stars, Won't You Hide Me" van Ben Bova en "Colossus" van Donald Wandrei, maar ik wed dat * Tau Zero * ze allebei heeft verslagen.
De futurama-crew reisde naar [de rand van het universum] (http://31.media.tumblr.com/tumblr_lk6jefb6if1qcvvvlo1_500.gif)
Danger Mouse verliet het universum in één aflevering.Ook de Grote A'Tuin reist vrijwel altijd door de ruimte.Ik weet zijn / haar snelheid niet, maar hij / zij heeft waarschijnlijk een behoorlijke afstand afgelegd.
Ik herinner me een kort verhaal (denk ik) waarin sommige mensen na de dood van het universum leefden en het universum herboren zagen.Ze hebben waarschijnlijk een onvoorstelbare afstand afgelegd, maar wanneer de ruimte buigt en universums opnieuw worden gecreëerd, is het moeilijk om een afstand te meten.
Elk van de * Skylarks of Space * of * Lensman * maar dat gaat een beetje terug.
Restaurant aan het einde van het heelal?;) Serieuzer: hoe kun je wormgaten, ruimte-inkorting, enz. Uitsluiten maar hyperspace toestaan?
Mag ik het noemen [hagedis Janeway reist in één keer naar elk punt in het universum] (http://scifi.stackexchange.com/q/29101)?
* "Ik wil meer weten over reizen die die vage afstand overtroeven." * Er werd ook vastgesteld dat andere geautomatiseerde schepen vóór de Destiny waren gelanceerd om Stargates te zaaien op geschikte werelden langs zijn vliegroute.Het feit dat Stargates in de hele serie worden gevonden (en vermoedelijk nog steeds gevonden zou worden als de show niet was geannuleerd) suggereert dat ten minste één van die seeder-schepen verder is gereisd dan de Destiny.
Als er een specifieke afstand moet worden opgegeven, dan is het record waarschijnlijk in handen van Murray Leinster's The Last Space Ship, waarvan in deel 2 de Starshine 300 miljard lichtjaar aflegt.
Vier antwoorden:
Peter Shor
2019-04-10 23:18:58 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Waarschijnlijk Tau Zero door Poul Anderson.

Volgens Wikipedia gaan ze uiteindelijk miljarden lichtjaren op "momenten" van hun juiste tijd.

Ze blijven in feite versnellen, en vliegen door de Big Crunch (de oerknal van het volgende universum) en vliegen daarna enkele miljarden lichtjaren. Dus hoe ver ze gaan, hangt af van hoe lang het duurt tot de Big Crunch. Gezien het feit dat de wetenschap op het moment dat Poul Anderson dit schreef, dacht dat de Big Crunch meer dan 50 miljard jaar verwijderd was (en mogelijk ver voorbij), was de afstand die ze aflegden minstens 60 miljard lichtjaar, en mogelijk veel meer.

Gezien het feit dat een 'Big Crunch' niet was uitgesloten op het moment dat het verhaal werd geschreven, zou het in de toekomst nog steeds tientallen miljarden jaren zijn geweest, en ze vlogen minstens 12 miljard jaar na de 'Re-Bang'"(om terecht te komen in een universum van dezelfde leeftijd als het universum dat ze achterlieten).Ze hebben dus minstens 30, en waarschijnlijk meer dan 50 miljard jaar, gereisd met ongeveer de lichtsnelheid, dus zeker meer dan 30 miljard LY.
Mike Scott
2019-04-11 01:02:29 UTC
view on stackexchange narkive permalink

In Diaspora door Greg Egan ontdekken de protagonisten dat ons universum effectief is opgenomen in een subatomair deeltje in een ander hoger universum (het is eigenlijk ingewikkelder dan dat) , dat zelf is vervat in een subatomair deeltje in een universum dat nog hoger is, en zich voor altijd herhaalt. Ze slagen erin miljarden keren door de ketting te navigeren. Elke beweging die ze op het hoogste niveau maken, bestrijkt een afstand die op ons niveau onvoorstelbaar groot is - alleen op het tweede niveau betekent wandelen door een kamer triljoenen keer de breedte van ons hele universum afleggen, en zoals ik al zei, herhalen ze de miljarden keren verwerken. Disapora is vrijwel altijd het antwoord op vragen over wat het belangrijkste is in een sciencefictionwerk.

@user14111 Hah, goeie.In "He Who Shrank" werd de hoofdrolspeler veroordeeld om voor eeuwig * de weegschaal af te dalen *, maar sinds [SPOILER] bleek dat de aarde zich op een sub-sub-sub ... sub-sub-schaal van van bevond.de wereld van de hoofdrolspeler, zijn bewegingen * voordat * werd gekrompen, zouden inderdaad ongelooflijk ver van ons verwijderd zijn geweest.Een probleem in dat verhaal is dat als de professor op afstand de percepties van de krimpende assistent kon delen, dit betekende dat de tijd voor alle schalen met hetzelfde tempo stroomde, dus je zou denken dat beweging op een hoog niveau een gewelddadig effect zou hebben op lagere niveaus.Toch was het een mooi verhaal.
@user14111 - Ah, dat deel was ik vergeten.(Ik heb het verhaal de vorige zomer voor het laatst gelezen, nadat ik het een paar jaar eerder had gelezen; ik heb het in de Asimov-bewerkte * Before the Golden Age * -collectie.) Maar als je kijkt naar de onderkant van pagina 19, kolom 1 inde kopie van * Amazing Stroies * die je hebt gelinkt, lijkt de professor vrij specifiek te beschrijven dat hij een directe indruk kreeg via zijn helm.Maar nogmaals, hoewel briljant, de prof.* was * slaapgebrek.= P Misschien heeft hij dat probleem over het hoofd gezien.Hij had tenslotte niet de eerste, tijdelijke verlamming voorzien, dus hij voorzag niet alles.
Vreemd - de opmerkingen waarop ik antwoordde, zijn verdwenen.Verbannen / zelf verwijderde gebruiker?Het is jammer als pertinente discussie verdwijnt ...
M.A. Golding
2017-01-05 03:52:25 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik verwacht dat er een zeer grote afstand is bereikt door terug te keren naar de aarde in The Skylark of Valeron door EE Smith.

Na hun vijanden een enorme afstand in de interstellaire ruimte te hebben achtervolgd in Skylark Three , onze helden worden aangevallen door een meer dodelijke vijand en worden geconfronteerd met vernietiging. Ze gebruiken apparatuur aan boord van de Skylark Three om hun kleinere schip Skylark Two naar een andere dimensie te sturen om te ontsnappen. Terugkerend naar ons eigen universum op een onbekende afstand in Skylark Two Ze moeten uiteindelijk het ruimteschip van Death Star Skylark of Valeron bouwen om het gigantische telescoopequivalent vast te houden dat nodig is om de Melkweg te vinden Manierstelsel.

De Veldleeuwerik van Valeron moet meer dan honderd kilometer in diameter zijn om de draaicirkels van hun gigantische supergeavanceerde telescoopequivalent vast te houden, ondanks dat de draaicirkels veel hoekmarkeringen per inch hebben . Met 39.370,1 inch per kilometer, een minimale diameter van 100 kilometer en een omtrek van 3,14159 keer de diameter, zijn er minstens 12.368.471 inch op de omtrek van de draaicirkels. Dus een hoek van de draaiende cirkels zou 34356,863 inch zijn, een hoek van een minuut zou 572,61438 inch zijn, en een hoek van een seconde zou 9,543573 inch zijn, dus als er 104,78255 markeringen per inch zijn, zijn er 1.000 per boogseconde en de meting vermogen is 0,001 boogseconde.

Hoe dan ook, je zult De veldleeuwerik van Valeron moeten lezen om de werkelijke cijfers te krijgen en te beslissen of ze een miljard lichtjaar terugreizen naar onze melkweg, of tien miljard, of honderd miljard, of wat dan ook.

Jacob C. says Reinstate Monica
2019-04-13 02:38:27 UTC
view on stackexchange narkive permalink

In "The Cabinet of Oliver Naylor" door Barrington J. Bayley wordt een ruimteschip dat met snelheden tot ver voorbij c kan reizen, langs de randen van de bekend universum, ver van alle sterrenstelsels, waar het onherstelbaar verloren gaat in een eindeloze leegte. (Zie dit antwoord op mijn zoektocht naar de titel van dit verhaal voor een verdere beschrijving.)

Met dank aan @OrganicMarble voor het herinneren aan de titel van dit verhaal.


Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...