Vraag:
Is de wereld van Shannara in onze toekomst?
PiousVenom
2015-07-14 19:54:50 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Dus ik heb onlangs de trailer van Shannara Chronicles gezien en verschillende punten erin hebben me aan het denken gezet.

1.) We zien wat lijkt op de Space Needle uit Seattle die scheef in puin ligt (15 seconden in de video).

2.) Er is de ruïne van wat lijkt op een olietanker (1:26 in de video).

Dat zette me aan het denken: is de Shannara-wereld een post-apocalyptische versie van de wereld van vandaag?

Spoilers, maar ... ja.
@Omegacron: Wordt dit ooit in de boeken uitgelegd?Ik geef toe, de laatste serie die ik heb gelezen was de Voyage-serie.
Ja, het antwoord van MichaelEdenfield is correct.De Genesis of Shannara-trilogie laat zien hoe de post-apocalypswereld begon te veranderen in de vier landen.
Ik heb alleen de originele trilogie gelezen en ik dacht dat het vrij duidelijk was dat zelfs uit Sword kwam dat dit het geval was.
Drie antwoorden:
KutuluMike
2015-07-14 20:11:42 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Dit is een enorme spoiler voor minstens 4 verschillende series romans, dus misschien wil je hierna stoppen met lezen, maar: ja. (En je ziet het hele gebeuren, min of meer.)


Toen het oorspronkelijk werd gepubliceerd, leken het Sword of Shannara en zijn vervolgen zich af te spelen in een volledig fictieve wereld. Met de meest recente publicatie van de Genesis of Shannara -serie wordt echter duidelijk dat Shannara onze wereld is, na een verschrikkelijke apocalyps.

Chronologisch begint het verhaal met de serie Word and Void -romans, die min of meer tegenwoordig plaatsvinden in het middenwesten van de Verenigde Staten. Die romans werden eind jaren negentig gepubliceerd, veel later dan de originele Shannara -boeken, en lijken niets gemeen te hebben met de Shannara-wereld.

In 2006 werd de serie Genesis of Shannara echter gepubliceerd, ongeveer honderd jaar na het laatste boek in de serie Word and Void (plaats het rond 2100 in onze kalender). In die serie verschenen of werden verschillende personages uit de Word en Void -romans genoemd. Op dit punt proberen de Demons of the Void een wereldwijde apocalyps tot stand te brengen. Dit zorgt ervoor dat de wezens van Faerie uit hun schuilplaats komen, inclusief de Elfen en hun Elfenstenen. Wat er nog over is van de mensen- en feeënbevolking, vindt uiteindelijk een toevluchtsoord om de voortdurende vernietiging af te wachten.

De meest recente serie, de Legends of Shannara , pikt ~ 500 jaar later op, met de vluchtelingen die de wereld in komen. Het is nog steeds een overgangsperiode - ik denk bijvoorbeeld dat de druïden er nog niet zijn, maar het is duidelijk het begin van wat uiteindelijk die wereld zou worden.

Aan de andere kant van het spectrum vindt de serie Voyage of the Jerle Shannara plaats ongeveer 450 jaar na The Sword of Shannara ; in de roman Antrax herontdekt een van de weinige overgebleven druïden een bunker met een hoop "oude wereld" -technologie die is overgebleven uit de oorlog, inclusief wat duidelijk een AI is.

Het merendeel van de romans speelt zich af in de Pacific Northwest (dit wordt duidelijk gemaakt in de Genesis -serie - ze bevinden zich in het stroomgebied van de Columbia River), die uiteindelijk bekend zullen worden als de Four Lands. Het is niet duidelijk hoe slecht de geografie in de war is, maar er zijn enkele hints over bekende plaatsen:

  • Er is een vulkanisch gebied, Morrowindl, dat ten westen van de Four Lands ligt, dat Terry Brooks heeft eigenlijk toegegeven dat Hawaï is (dat tijdens de ramp behoorlijk naar het noorden moet zijn opgeschoven)
  • Er is een enorme oceaan (de Blue Divide genaamd), ook in het westen, die is vrijwel zeker de Stille Oceaan.
  • Over de Blue Divide ligt het land Parkasia - het hedendaagse Azië.
Ik heb er nooit een gelezen dan de originele trilogie en de Heritage-serie, maar het was in ieder geval uit Heritage absoluut duidelijk dat dit een post-apocalyptische toekomst was: zo niet uit onze wereld, dan wel uit een zeer vergelijkbare.
Dat is waar, het was vrij duidelijk dat er * een of andere * apocalyps in die wereld had plaatsgevonden, en * Antrax * impliceerde heel sterk dat het * onze * wereld was, maar de * Genesis * -trilogie maakte het officieel.
Ja, zelfs in de originele serie had je het gevoel dat het in een wereld post-apoc was.Ik heb _Antrax_ nooit gelezen.:(
misschien bewoog Hawai niet, maar het noorden bewoog?(magnetisch noorden gemigreerd, dat wil zeggen, dus Hawai is dan meer naar het westen)
Ik ben het niet eens met je eerste alinea.* Sword * was duidelijk post-apocalyptisch, en hoewel er geen canoniek bewijs was dat het onze eigen wereld was, was het de meest redelijke veronderstelling.
Dat is nooit een redelijke veronderstelling in fantasieliteratuur
Sword's voorwoord zei expliciet dat het in onze toekomst was.Het was geen mysterie.
Mijn exemplaar van het e-boek heeft geen voorwoord, en ik denk niet dat mijn originele gedrukte exemplaar dat ook deed, ik denk dat ik me zou herinneren dat het zo expliciet was.Weet u zeker dat dit niet in een latere editie is toegevoegd nadat er meer boeken waren gepubliceerd?(Mijn vader heeft nog steeds mijn gedrukte exemplaar, dus ik kan het niet controleren.)
Andy
2016-01-29 18:30:54 UTC
view on stackexchange narkive permalink

De show is nu ver in het eerste seizoen en de 4e aflevering is net uitgekomen. Dit moet dus niet als spoilers worden beschouwd. De show laat heel duidelijk zien dat dit inderdaad ergens in de toekomst onze wereld is. De openingsscène laat zien dat wolkenkrabbers worden verbrand door een nucleaire explosie, en er zijn verspreide aanwijzingen binnen de show, zoals autowrakken enz., Die dit zeker bevestigen.

Ik las de eerste serie boeken als tiener in de jaren 90, en de hints dat de Shannara-wereld inderdaad onze wereld is, vorderden van niets tot vanzelfsprekend. In het begin werd er niets over gezegd, daarna waren er enkele aanwijzingen dat het een wereld zou kunnen zijn die lijkt op de onze met ondergrondse buizen (metro's), en daarna min of meer expliciet beweren dat het inderdaad onze wereld is.

Dus om de vraag te beantwoorden. Ja zeker.

Lees de boeken en geniet van de show. Ik geniet ervan vanwege de nostalgie. Bedenk dat het gericht is op tieners, en ik weet zeker dat ik er zelf meer van zou hebben genoten als ik nog een tiener was geweest. Hoe dan ook, blijf jong van hart en geniet van de show.

Ik geloof dat spoilers hier als levenslang geldig worden beschouwd.Zoals veel mensen laat op de zaken ingaan.d.w.z. ik wist niet eens dat dit programma bestond, ik zou er bijvoorbeeld in geïnteresseerd zijn om het te bekijken.(maak je echter geen zorgen over de spoilers, want ik kreeg het gevoel dat het na onze tijd was ingesteld uit de paar boeken in de serie die ik las)
Dat is waar.De vraag is of de spoilers moeten worden overwogen voor The Shannara Chronicle tv-show, of de Shannara-wereld in het algemeen.Het kijken naar de openingsscore van het tv-programma laat weinig twijfel bestaan, terwijl ik het ermee eens ben dat het voor de serie boeken een spoiler kan zijn.Ik dacht alleen aan het punt van spoilers met betrekking tot de tv-show.In deze tijd denk ik dat je met alle informatie die op internet beschikbaar is, hoe dan ook verwend zult worden, tenzij je expliciet besluit dat niet te zijn.Ik denk dat de vraag zoals geformuleerd verwijst naar het tv-programma.
Fooldj
2015-07-14 20:16:34 UTC
view on stackexchange narkive permalink

In Antrax, boek twee van de reis van Jerle Shanarra, staat een supercomputer die werd gebouwd door een ras van oude mensen. Het belangrijkste uitgangspunt van al deze boeken is om deze dingen uit te leggen (van wat ik me herinner). Een beetje toen ik van de shanarra-bandwagon viel, dus ik heb er niet veel van gelezen.

Bron (en mijn geheugen): https://en.wikipedia.org/wiki/Antrax

Herinner me nog duidelijk dat de robot zich in een enorme verscheurde stad bevond, begroeid met wijnstokken en onkruid en dergelijke.

Dit lijkt de vraag niet te beantwoorden.Is het de *** toekomst van de aarde of gewoon een algemene post-apocalyptische toekomst?


Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...