Vraag:
Is er een manier om iemand te onthullen die Polyjuice Potion gebruikt?
SovereignSun
2018-05-22 20:42:09 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Zijn er in Harry Potter manieren om te onthullen of een persoon onder invloed is van Polyjuice Potion? Zijn er manieren om het gebruik ervan te identificeren (met een spreuk, misschien)?

Toen Harry, Ron en Hermelien met een valse identiteit naar het Ministerie gingen, was er een kans dat iemand erachter had kunnen komen wie ze werkelijk waren?

De waterval in Goudgrijp bijvoorbeeld.Het is een spreuk, affaire.
@Gallifreyan Het is iets natuurlijks, nietwaar?Niemand heeft dat gemaakt.
IIRC-mandrakes kunnen op de een of andere manier worden gebruikt om transfiguraties te annuleren (niet alleen verstening).Helaas heb ik momenteel geen toegang tot de boeken om te bevestigen: /
@SovereignSun Hoe weet u of het natuurlijk is?Het idee van een natuurlijke magische waterval onder Londen is een maar vreemd - of goblins graven er hun tunnels door of vonden het per ongeluk tijdens het graven van de tunnels.Beide theorieën lijken een beetje vergezocht. Plus, Griphook zegt "(...) Ze weten dat er bedriegers zijn in Goudgrijp, ze hebben verdediging tegen ons opgezet!".Wat betekent dat het op de een of andere manier kan worden "uitgeschakeld".Natuurlijk kan de tunnel op de een of andere manier van koers veranderen, maar nogmaals - klinkt niet redelijk.
Wizards zijn niet de enige die magie beoefenen.Misschien houdt polyjuice-drankje geen rekening met goblin-magie.
Drie antwoorden:
Mal
2018-05-22 21:02:28 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Er lijkt geen enkele spreuk te zijn die Polyjuice onthult.

Als Perkamentus beseft dat Moody niet echt Moody is, gebruikt hij geen enkele spreuk om erachter te komen of hij Polyjuice gebruikt. . Bovendien gebruikt hij geen spreuk om hem uit zijn Polyjuiced-vorm te dwingen. In plaats daarvan wacht hij gewoon tot het Polyjuice Potion is verdwenen om te zien wie de nep-Moody was.

"Maar ik denk dat onze nep-Moody, in de opwinding van vanavond, misschien vergeten is hem in te nemen. zo vaak als hij had moeten doen ... op het uur ... elk uur ... we zullen zien. '

Perkamentus trok de stoel aan het bureau uit en ging erop zitten, zijn ogen gericht op de onbewuste Moody op de verdieping. Harry staarde hem ook aan. Minuten gingen in stilte voorbij ...

Toen, voor Harry's ogen, begon het gezicht van de man op de vloer te veranderen. De littekens verdwenen, de huid werd glad; de verminkte neus werd heel en begon te krimpen. "
- Harry Potter en de Vuurbeker, Hoofdstuk 35 (Veritaserum)

In Bovendien geeft het boekje dat het Ministerie uitreikt over bescherming tegen "duistere krachten" alleen veiligheidsvragen als een manier om bedriegers op te sporen die Polyjuice gebruiken. Als er een spreuk was die deze heeft gedetecteerd, zouden ze deze waarschijnlijk vermelden, ook al is het mogelijk een moeilijke spreuk.

" 4. Spreek veiligheidsvragen af ​​met goede vrienden en familie om te ontdekken dat Dooddoeners zich voordoen als anderen door het gebruik van Polyjuice Potion (zie pagina 2). "
- Harry Potter en de Halfbloed Prins, Hoofdstuk 3 (Will and Won't)

Het lijkt er niet op dat de mensen op het Ministerie in staat om erachter te komen dat Harry, Ron en Hermione bedriegers waren die Polyjuice gebruikten, tenzij ze merkten dat ze zich vreemd gedroegen. Het enige dat bekend is om Polyjuice 'ongedaan te maken', is de Thief’s Downfall, wat geen spreuk is en alleen voorkomt in Goudgrijp - het is misschien niet repliceerbaar.

De Marauder's Map zou hun ware identiteit onthullen, soortgelijke charmes misschien.

Toen hij Polyjuice gebruikte om zich te vermommen als Moody, toonde de Marauder's Map Barty Crouch Jr. nog steeds als "Barty Crouch".

“Ik heb de kaart gebruikt die ik van Harry Potter had genomen. De kaart die bijna alles had verpest. ’

‘ Kaart? ’Zei Perkamentus snel. ‘Welke kaart is dit?’

‘Pottenbakkerskaart van Zweinstein. Potter zag me erop. Potter zag me op een avond meer ingrediënten voor de Polyjuice Potion uit Sneep's kantoor stelen. Hij dacht dat ik mijn vader was, want we hebben dezelfde voornaam. "
- Harry Potter en de Vuurbeker, Hoofdstuk 35 (Veritaserum)

De JK Rowling schrijft op Pottermore dat het indrukwekkende magie gebruikt, inclusief de Homonculous Charm.

De magie die wordt gebruikt bij het maken van de kaart is geavanceerd en indrukwekkend; het bevat de Homonculous Charm, waardoor de bezitter van de kaart de bewegingen van elke persoon in het kasteel kan volgen, en het was ook betoverd om voor altijd de nieuwsgierigheid van hun aartsvijand, Severus Sneep, af te weren (zo beledigend mogelijk).
- The Marauder's Map (Pottermore)

While het is vrij geavanceerde magie, het is waarschijnlijk dat de effecten kunnen worden gerepliceerd.

Hoe zit het met The Thief's Downfall, kan het worden gebruikt als een spreuk of anderszins?
@SovereignSun Het lijkt onwaarschijnlijk.Het is nergens anders gezien en degene die we kennen is in de vorm van een grote waterval bij Goudgrijp, die wordt gerund door goblins - het is mogelijk dat het een goblin-specifieke soort magie is, zoals hun vermogen om te smeden.
In * Fantastic Beasts * gebruikt Newt een Revealing Charm om de ware identiteit van Grindelwald te tonen.Grindelwald gebruikte Polyjuice misschien niet, maar misschien wilde Perkamentus in * The Goblet of Fire * gewoon dat de tactiek van Crouch Jr zijn eigen ondergang zou zijn.
-1
Wanneer ze samenkomen na de Slag om zeven pottenbakkers, stelt een van hen (ik denk Lupos) persoonlijke vragen in plaats van een spreuk uit te spreken.Aan de andere kant identificeerde de Marauder Map "Moody" correct als Crouch.
Laurel
2018-05-22 20:57:17 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Het is mogelijk om de effecten van de toverdrank te verwijderen met The Thief's Downfall, zoals te zien is in het zevende boek toen ze Goudgrijp beroven:

[T] o Harry's afschuw, hij zag dat [Hermelien] geen langere Bellatrix; in plaats daarvan stond ze daar in te grote gewaden, nat en helemaal zelf; Ron had weer rood haar en had geen baard.

‘The Thief’s Downfall! ' zei Grijphaak, terwijl hij overeind krabbelde en terugkijkend naar de stortvloed op de sporen, waarvan Harry wist dat het meer was dan water. ‘Het wast alle betovering weg, alle magische verhulling! Ze weten dat er bedriegers zijn in Goudgrijp, ze hebben verdediging tegen ons opgezet! '

Dit zou je echter niet zeggen dat Polyjuice specifiek werd gebruikt, omdat het alle betovering verwijdert en verhulling , maar het zou vrij duidelijk zijn dat er iets werd gebruikt om het uiterlijk op magische wijze te veranderen.

Hoe zit het met Harry's onzichtbaarheidsmantel?
@Annabelle Harry's mantel wordt in het laatste boek onthuld als de enige echte mantel van onzichtbaarheid, ongevoelig voor pogingen om te onthullen wie eronder zit.
@jambrothers, niet helemaal ondoordringbaar - Mad-Eye Moody's oog kon er doorheen kijken.
Alex
2019-03-12 03:59:52 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Mogelijk Secrecy Sensors en Sneakoscopes

Ik zou zeggen dat Secrecy Sensors Polyjuice Potion kunnen detecteren. Ten eerste zou het logisch zijn gezien de beschrijving van Secrecy Sensors in hoofdstuk Vijftien van Halfbloed Prins :

"Kijk", zuchtte Hermelien, "Geheimhoudingssensoren detecteren jinxen , vloeken en verhullende charmes, nietwaar? Ze worden gebruikt om duistere magie en duistere objecten te vinden.

Hoewel een -drank voor verhulling kan verschillen van een verzwijgende charme , het doel van de sensoren is om verhulling te detecteren, dus het zou redelijk zijn dat ze ook drankjes detecteren.

Bovendien lijken de sensoren de enige veiligheidscontrole te zijn toegepast op studenten in Halfbloed Prins . Uit hoofdstuk elf:

Nou, Vilder liep over ons allemaal heen met geheimhoudingssensoren toen we de inkomhal binnenkwamen.

Als geheimhoudingssensoren Polyjuice Potion niet konden detecteren, dan zou het lijken alsof niets een Dooddoener ervan weerhield om Zweinstein te betreden vermomd als student. Gezien het feit dat Zweinstein al een Pol had gehuisvest yjuiced Death Eater gedurende een heel jaar, zou het nalaten om dit te controleren grove nalatigheid zijn geweest (hoewel dit is Perkamentus waar we het over hebben).

Wat nog belangrijker is, er is potentieel bewijs van Barty Crouch Jr. (vermomd als Mad-Eye Moody). In Hoofdstuk Twintig van Goblet of Fire laat hij Harry kennismaken met zijn Dark Detectors, waarvan er één een Geheimhoudingssensor was:

"Wat is dat?" Vroeg Harry, wijzend naar de kronkelende gouden antenne.

"Geheimhoudingssensor. Trilt wanneer het verborgenheid en leugens detecteert ... hier heeft het natuurlijk niet te veel interferentie - studenten liegen in elke richting over waarom ze hebben hun huiswerk niet gedaan. Neurie al sinds ik hier ben.

Merk op dat hij vermeldt dat Secrecy Sensors leugens kunnen detecteren, wat niet werd vermeld in hun beschrijving in Halfbloed Prins . We vinden ook nooit iemand die geheimhoudingssensoren gebruikt als ze willen bepalen of iemand liegt, hoewel er in de hele serie een heleboel mogelijkheden waren. Verder zien we dat Vilder doorheen Halfbloed Prins in staat was om een ​​Geheimhoudingssensor te gebruiken zonder problemen met interferentie (en vermoedelijk was er geen significante verandering in de huiswerkgewoonten van studenten in de twee jaar tussentijds).

Ik zou daarom willen beweren dat Crouch Jr. tegen Harry heeft gelogen over de Geheimhoudingssensor. De Sensor was duidelijk geactiveerd toen Harry daar was, wat een uitleg vereiste:

In de hoek van een tafeltje stond een voorwerp dat er uitzag als een extra kronkelige, gouden televisieantenne. Het neuriede een beetje.

Omdat geen van beiden ogenschijnlijk bezig was met jinxen, vloeken, verhullende charmes of duistere magie, moest Crouch een alternatieve verklaring bedenken, dus gaf hij het de schuld studenten liegen over huiswerk en Harry viel ervoor. De echte reden waarom het neuriede was echter dat het ontdekte dat Crouch Jr. de Mad-Eye Moody nabootste.

Evenzo legt Crouch Jr. uit dat zijn Sneakoscope non-stop fluit:

Ik moest mijn Sneakoscope uitschakelen omdat hij niet ophield met fluiten. Het is extra gevoelig, pikt spullen ongeveer anderhalve kilometer op. Het kan natuurlijk meer zijn dan alleen maar kinderdingen, "voegde hij er grommend aan toe.

Vergelijk dit met de beschrijving in hoofdstuk een van Prisoner of Azkaban :

Als er iemand in de buurt is die onbetrouwbaar is, moet hij oplichten en draaien.

Gedurende de rest van Prisoner of Azkaban is de Sneakoscope constant aan het acteren, en ze gaan ervan uit dat hij kapot is. Ik zou echter beweren dat het eigenlijk Peter Pippeling oppikte die deed alsof hij een huisdier was. Bedenk dat het in Harry's huis prima leek te werken:

Harry legde de Pocket Sneakoscope op zijn nachtkastje, waar hij stil stond, gebalanceerd op de punt, de lichtgevende wijzers van zijn klok weerkaatst.

En in Goblet of Fire (Hoofdstuk Twenty-Three) lijkt het weer goed te werken:

De de reden dat ze extra knobbelig waren, was dat Harry ze nu al meer dan een jaar gebruikte om zijn Sneakoscope op te vangen. Hij haalde de Sneakoscope tevoorschijn en overhandigde de sokken aan Dobby en zei: "Sorry, ik ben vergeten ze in te pakken ..."

Dus, voor en na in de aanwezigheid van Pippeling de Sneakoscope te zijn geweest werkte prima, en het werkte alleen niet als Pippeling in de buurt was. Dit lijkt een aanwijzing voor het feit dat het niet werkelijk kapot was, en feitelijk Pippeling's onbetrouwbaarheid detecteerde.

Ik zou daarom willen beweren dat Krenck's Sneakoscope op dezelfde manier opmerkte dat hij deed zich voor als Moody, en omdat hij dit niet aan Harry kon vertellen, verzon hij nog een excuus waarom het acteerde.

Op basis van het bovenstaande denk ik dat het mogelijk is dat bepaalde magische objecten - zoals geheimzinnigheidssensoren en sneakoscopen - kunnen detecteren dat iemand zich voordoet als iemand anders via Polyjuice Potion. Het lijkt er echter op dat ze niet echt bevestigen dat de specifieke methode Polyjuice Potion is; je zou nog steeds zelf moeten uitzoeken dat dat was wat de instrumenten detecteerden. En ze keren ook niet echt de effecten van de Polyjuice Potion om. Maar alleen al het besef dat er een of andere bedrog of verzwijging bij betrokken is, is vaak voldoende. Als de instrumenten iets detecteren, zou je de verdachte kunnen opsluiten totdat het mogelijke drankje zou afnemen, of je zou kunnen besluiten de verdachte te ondervragen op een manier die de nabootsing bevestigt.Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 4.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...