Vraag:
Hoe bevond Voyager zich aan het einde van de serie nog in het Delta Kwadrant?
geewhiz
2015-01-22 05:00:28 UTC
view on stackexchange narkive permalink

In " Course: Oblivion" geeft het duplicaat van Chakotay aan dat Voyager niet in een rechte lijn heeft gereisd. De meest logische conclusie zou zijn dat ze langs een van de galactische armen reisden in een soort S-patroon naar en uiteindelijk weg van de galactische kern. Als alternatief zouden ze langs een arm kunnen reizen tot ze dicht genoeg bij de Federatie ruimte waren om "een vlucht" te maken over een van de "nul" gebieden tussen twee armen / sporen.

Beide zouden logisch zijn omdat ze zouden moeten stoppen voor bevoorrading, brandstof, reparaties, onderhoud enz. en de beste plaatsen om dat te doen zijn in gebieden waar sterren, planeten en, hopelijk, geavanceerde beschavingen waren .

In " The Gift", gooit Kes Voyager "ongeveer 10 jaar" (9.500 LY) verder op hun reis en veilig langs de Borg-ruimte. In " Nacht" vinden ze een wormgat dat hen naar de andere kant van een 2500 LY "leegte" in de ruimte brengt (laat me niet beginnen), wat neerkomt op nog minstens 2 jaar. In " Timeless" gebruiken ze de slipstream-aandrijving en nemen ze nog eens 10 jaar vrij van hun reis (ergens tussen 9.000 en 10.000 LY op basis van eerdere verklaringen). Ten slotte gebruiken ze in " Dark Frontier" een Borg transwarp-spoel om nog eens 20.000 LY te gaan, wat Janeway vreemd schat op 15 jaar (vreemd aangezien tot nu toe 1000 LY = ongeveer 1 jaar).

Gebaseerd op verklaringen op het scherm zouden ze ongeveer 42.000 LY verder moeten zijn in het midden van seizoen 5, exclusief hun normale voortgang, die op zichzelf goed zou moeten zijn voor tussen 3.000 en 4.000 LY (aangezien ze dat graag willen stop en por in dingen). Dat is halverwege het vijfde seizoen goed voor meer dan de helft van hun reis.

Veronderstellingen:

  • Volgens Memory Alpha is de Melkweg 100.000 LY breed.
  • Het Delta-kwadrant grenst aan het Beta-kwadrant en het Gamma-kwadrant, maar de Voyager zette koers naar de aarde, niet het Idran-systeem (Gamma-kwadrantzijde van het Bajoran wormgat) wat impliceerde dat het een kortere reis zou zijn.
  • Het Beta Kwadrant werd een paar keer in de serie genoemd, het Gamma Kwadrant werd (bijna) nooit genoemd, wat impliceerde dat ze door het Beta Kwadrant gingen.
  • Het zou van de ene grens van het Beta-kwadrant naar de andere moeten gaan.
  • Aarde / het Sol-systeem ligt op de grens tussen het Beta en Alfa Kwadrant
  • De Caretaker-array lag dichter bij de Beta / Delta-kwadrant dan de Delta / Gamma-kwadrant.

Dat gezegd hebbende, had Voyager niet de grens naar het Beta Kwadrant moeten overschrijden terwijl ze hun gestolen transwarp-spoel op zijn laatst in "Dark Frontier" gebruikten?

Omdat slecht schrijven.
Ik heb nooit begrepen waarom ze niet naar het wormgat van het Gamma-kwadrant gingen, aangezien Gamma veel dichterbij was dan Alpha.
@RemyLebeau Je kunt een aantal Star Trek-kaarten online vinden die laten zien waar alles zich in de melkweg bevindt.Ze zijn niet allemaal consistent, maar het wormgat wordt meestal aan de andere kant van het Gamma-kwadrant getoond en niet veel dichterbij dan Federation Space.En er is geen garantie dat het er nog steeds zal zijn als je er eenmaal bent.
@RemyLebeau Om niet te vergeten dat de nog steeds niet al te bekende Dominion waarschijnlijk meer als een draad voor doorgang wordt beschouwd dan de Romulans, die waarschijnlijk gewoon op een koopje hadden aangedrongen.
Ik dacht altijd dat de Leegte in _Night_ precies was wat je voorstelde als een redelijk pad - springende galactische armen
In de aflevering werd specifiek vermeld dat het een regio was zonder iets en dat straling hun zicht daarbuiten belemmerde.
Vier antwoorden:
Valorum
2015-01-22 05:08:26 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Het korte antwoord is dat ze niet nog in het Delta Kwadrant hadden moeten zijn, maar dat zou dramatisch in strijd zijn geweest met het begrip van de gemiddelde kijker van hun situatie.

In een interview met Ex-Astris-Scientia, Rick Sternbach (Star Trek Senior Illustrator en technisch adviseur) behandelde deze specifieke vraag in een Q + A;

Ik kan alleen maar raden dat de schrijvers eenvoudigweg alleen het Delta Kwadrant in het hoofd van de mensen wilden houden, zonder met iets nieuws te hoeven omgaan. Ze gingen niet erg goed om met wat ik 'situationele technologie' noem, zoals de locatie / het traject van Voyager, zelfs niet met voldoende uitleg en diagrammen.

De meeste treknerds zijn het erover eens dat sinds Janeway bevestigde (in VOY: Renaissance Man) dat de R'Kaal "duizenden parsecs van hier tot aan de rand van het Beta-kwadrant" besturen en dat aangezien Voyager er effectief overheen sprong (in VOY: Dark Frontier), dat Voyager aan het einde van seizoen 5 daadwerkelijk het bètakwadrant binnenging ...

Janeway (V / O): Captain's Log, Stardate 52619.2: We hebben nog eens 20.000 lichtjaar uit de transwarp-spoel gehaald voordat deze het begaf.

... die de hele 6e en 7e seizoen in het Beta Kwadrant.

Ah, de goede ouderwetse "mensen zijn niet slim genoeg" om erachter te komen dat een sterrenschip dat sneller reist dan het licht uiteindelijk op een andere plaats terecht zal komen ...
@geewhiz - Dat was de basis voor de hele verhaallijn van Kazon. Uiteindelijk besloten ze dat ze gewoon de Kazon-ruimte hadden verlaten en de soort volledig hadden gedumpt.
Om eerlijk te zijn, was ik verrast dat de Borg zo'n grote macht was in het Delta Kwadrant. Ik kreeg altijd het idee van TNG dat de Enterprise ze tegenkwam in de Federatie-ruimte of in de verre uithoeken van het Beta-kwadrant.
Er zijn momenten dat Voyager achteruit gaat ... Interessant is echter dat we weten dat Voyager nooit Beta Kwadrant binnengaat, omdat er een grote vijandige beschaving op die grens is die wordt genoemd in de aflevering wanneer het schip wordt opgesplitst in meerdere tijdlijnen.
@Durakken - Inderdaad.En de implicatie is dat ze er een sprongetje over maakten toen ze de Borg-warp-coil gebruikten.
user45485
2015-05-13 06:41:32 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Volgens de canon van Star Trek bevond de hele Voyager-reis zich in het Delta Kwadrant. Zie deze scan uit mijn exemplaar van 'Star Trek Star Charts'.

USS Voyager

Er zijn gedetailleerde kaarten voor elk van de zeven seizoenen die de route tonen die door Voyager is afgelegd. (Ik ga die niet scannen vanwege copyright-redenen.) De getoonde route ligt heel dicht bij de rechte lijn die loopt tussen de verzorger en de aarde. Alleen S4 vertoont een significante afwijking van die rechte lijn.

De jaren komen overeen met de seizoenen: 2371 is S1, 2377 is S7. Het laatste seizoen vindt plaats aan de rand van het Beta Kwadrant en (spoiler)

de laatste Borg Transwarp-sprong (in de alternatieve realiteit gecreëerd door Old Janeway) slaat alle Beta-kwadrant recht naar de aarde.

kly = kilolightyear = 1.000 lichtjaar

Ook de locaties van de Caretaker (~ 44 kly noord en ~ 23 kly oost van galactische midden), het Gamma Kwadrant wormgat (~ 24 kly noord, ~ 43 kly west) en Federatie ruimte (~ 26 kly zuid, 0 kly west) laten zien waarom er geen koers voor het Gamma Kwadrant was uitgezet. De afstand tot het wormgat is ongeveer 69 kly, terwijl de afstand tot de Federatie ongeveer 74 kly is. Die coördinaten zijn natuurlijk van de kaarten. Canon zegt dat de reis 75 kly was. Een omweg van minder dan 10% lijkt niet onredelijk voor het psychologische voordeel van dichter bij huis komen.

Dat gezegd hebbende, was het bekend dat het Delta Kwadrant de oorsprong was van de Borg. Maar Janeway zei ook dat ze erop rekende dat ze nieuwe technologie zou krijgen om de reistijd te verkorten. Misschien was ze van plan die technologie van de Borg te stelen.

(Wat ze uiteindelijk deed.)

Met name de "Star Trek: Star Charts" zijn * geen * onderdeel van de geaccepteerde Star Trek-canon.Ze worden zeer gerespecteerd, maar staan niet op hetzelfde niveau als de tv-shows, films, technische handleidingen en encyclopedie.
Zommuter
2016-10-03 19:22:39 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Aangezien je "Course: Oblivion" in je allereerste zin noemt, wil ik een nieuw citaat uit een ander bericht halen:

Enkele afleveringen die we eerder in het seizoen zagen, was het die crew? Of was het de echte crew? Ken Biller - Cinefantastique, Vol. 31, nr. 11, p. 50

Het is logisch dat ten minste een van de twee mogelijke sprongen daadwerkelijk is gebeurd met de kloon Voyager ("The Gift" gebeurde vóór "Demon", "Dark Frontier" blijkbaar na "Course: Oblivion"), die gemakkelijk 10.000 ly zou kunnen annuleren van geclaimde reizen, of als de klonen de "Dark Frontier" sprong, zelfs 20.000 ly, wat betekent (afgeleid uit het antwoord van Valorum) dat inderdaad, zoals Hans stelt De Voyager heeft aan het einde inderdaad net de rand van het Beta-kwadrant bereikt ...

Behalve dat de schrijvers redelijk duidelijk waren dat bij geen van de shows die we zagen de gekloonde crew betrokken was.Ze lieten het min of meer open op een "[The End?] (Http://tvtropes.org/pmwiki/pmwiki.php/Main/TheEndOrIsIt)" manier, maar niet serieus.
@Valorum Voor mij zijn [die aanhalingstekens] (https://scifi.stackexchange.com/a/97122/769) tenminste niet _redelijk duidelijk_.En de bijna-ontmoeting van de klonen met Voyager aan het einde vereist dat de klonen (ook) op een gegeven moment zijn gesprongen.
Inderdaad.En wat een fascinerende reis moeten ze hebben gehad.Maar dat betekent niet dat *** we *** (de kijker) er enig deel van hebben gezien, afgezien van het einde.
@Valorum Daar kan ik het mee eens zijn: D Maar het betekent ook niet dat we _not_ enig ander deel ervan hebben gezien.Ja, officieel was er geen bevestiging (noch ontkenning) hierover, vooral geen retcon, dus uw downvote is op de een of andere manier begrijpelijk.
Gezien het gebrek aan enig bewijs dat het idee ondersteunt dat het de klonen in een van die afleveringen zouden kunnen zijn, moeten we aannemen dat dit niet het geval was.Voor zover de twee schepen elkaar bijna ontmoetten, had het kloonschip een "verbeterde" warpkern die tientallen jaren van hun reis zou afsnijden.Deze kern stelde hen vermoedelijk in staat om het Delta Kwadrant zeer snel over te steken en de echte Voyager binnen een paar dagen maar jaren te vinden.
user77312
2017-01-22 13:13:14 UTC
view on stackexchange narkive permalink

De uitbreiding van de ruimte zelf beweegt sneller dan licht (in het echt). Dit zou hoogstwaarschijnlijk de reden zijn dat Voyager niet verder is op hun reis, ervan uitgaande dat de warpsnelheid langzamer is dan de uitbreidingssnelheid van de ruimte.

Sorry, maar dit slaat helemaal nergens op in de context van wat we in de show zien
Dat zou een geldig punt kunnen zijn, maar er is geen bewijs dat de uitbreiding sneller is dan hogere warpsnelheden, IIRC.Als dat zo was, zou het waarschijnlijk ook minstens een of twee keer een probleem zijn geweest in TNG, aangezien [sommige afleveringen zich afspeelden in de Beta Quandrant, en niet mogelijk zouden zijn als de ruimte zo snel werd uitgebreid dat sterrenschepen niet konden reizennaar andere kwadranten] (https://scifi.stackexchange.com/q/106075/53663).
Voorlopig is Expansion of Space niet eens sterk genoeg om * clusters van sterrenstelsels * uit elkaar te scheuren.Andromeda staat bijvoorbeeld op het punt om over ongeveer 2 miljard jaar in botsing te komen met de Melkweg.


Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...