Vraag:
Welke wereldberoemde fictieve held droeg als eerste een nauwsluitend kostuum en een masker zonder zichtbare pupillen?
Major Stackings
2012-02-26 10:51:14 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Het moest ergens beginnen. Welke wereldberoemde fictieve held wordt beschouwd als de eerste die een nauwsluitend kostuum en een masker zonder zichtbare pupillen droeg?

Een antwoord:
Legion600
2012-02-26 12:27:27 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Het lijkt erop dat de eerste held die aan uw beschrijving voldoet, The Phantom is, die voor het eerst in krantenstrips verscheen op 17 februari 1936.

Phantom 2-24-36

We hebben zowel het nauwsluitende kostuum als het masker zonder zichtbare pupillen.

The Phantom is in stripvorm uitgegeven in de Verenigde Staten, Zweden, Finland, Noorwegen, Engeland, Mexico, Israël, Spanje , Polen, Rusland, Denemarken, Hongarije, Duitsland, Turkije, Nieuw-Zeeland, Australië, Turkije, IJsland, Zuid-Amerika, Frankrijk, Thailand, Singapore, Nederland, Chili, Griekenland, Joegoslavië, Fiji, Venezuela en Italië, dus ik denk dat dat geeft hem de wereldvermaarde status waarnaar je ook op zoek was.

Er is een heel goed verhaal over de oorsprong van het personage op Comicology.Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...