Vraag:
Scifi-serie in één boek waarin mensen de energietechnologie van Mars en andere ruimteavonturen ontdekten
Alex
2015-08-15 12:46:57 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik hoop dat iemand kan helpen terwijl ik ruim 30 jaar geleden een boek las waarvan ik geloof dat het drie reeksen waren die in één boek waren samengevoegd (het boek had een blauwe omslag en de rand van de pagina's had een gele kleur). Hoe dan ook, in het boek begon het met mannen die energietransmitters van Mars vonden, deze werden later gebruikt om replicators te ontwikkelen die een probleem veroorzaakten toen de economie in de war raakte totdat ze een element ontdekten dat niet kon worden gerepliceerd (het blies de replicator op waarop ze dit deden ). Vanaf dat moment ontwikkelde de economie zich (een vriend van een van de hoofdpersonen kocht hierdoor zijn ruimtevaartlijn terug). Het boek eindigde met de hoofdpersonen die teleporter ontwikkelden (zoals Star Trek ) met behulp van de Mars-energietransmitters die aan het begin van het boek werden ontdekt. Deze werden vervolgens gebruikt om twee pasgeboren baby's die ziek waren naar een andere planeet te vervoeren voor medische behandeling. Tussen dit alles door waren er de standaard ruimteavonturen inclusief ontsnapte gevangenen en ionenstralen ontwikkeld met de zenders.

Voor niemand veel om door te gaan, maar misschien zal dit iets in iemands geest trekken.

Een antwoord:
user14111
2015-08-15 15:40:58 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik hoop dat iemand kan helpen terwijl ik ruim 30 jaar geleden een boek las waarvan ik denk dat het drie reeksen waren die in één boek waren samengevoegd (het boek had een blauwe omslag en de rand van de pagina's had een gele kleur).

Dat was The Complete Venus Equilateral door George O. Smith, die de korte verhalen en novellen van zijn Venus Equilateral -serie in boekvorm. Er zijn verschillende edities uitgegeven tussen 1975 en 1980; ziet een van deze omslagen er bekend uit?

Hoe dan ook, in het boek begon het met mannen die energietransmitters van Mars vonden,

De Energietransmitters op Mars zijn te vinden in het verhaal "Lost Art" (uit Astounding Science Fiction , december 1943, beschikbaar op het Internet Archive). Onder verwijzing naar de plotsamenvatting van Wikipedia:

Archeologen Carroll en Baler van Mars ontdekken een oud elektronisch apparaat van Mars. Nadat ze het apparaat aan de praat hebben gekregen en ermee hebben geëxperimenteerd, kunnen de twee concluderen dat het apparaat een relaiseenheid is voor een draadloos krachtoverbrengingssysteem. Het Martiaanse relais wordt de basis voor energietransmissienetwerken door het hele zonnestelsel.

deze werden later gebruikt om replicators te ontwikkelen

Onder verwijzing naar de Wikipedia-plotoverzicht voor het verhaal "Special Delivery" (van Astounding Science Fiction , maart 1945, beschikbaar op de Internet Archive):

Wes Farrell, nu werkzaam bij Venus Equilateral, gebruikt de Martiaanse krachtzender om een ​​materiezender te construeren. Kingman klaagt namens Terran Electric aan, met het argument dat de materiezender in wezen een vermogenszender is en dus onder de licentie van Terran Electric valt. Channing stelt met succes dat het apparaat geen zender is door het te gebruiken als een kwestie-duplicator, om meerdere kopieën te maken van het antieke horloge van de rechter.

wat een probleem veroorzaakte toen de economie in de war raakte totdat ze een element ontdekten dat niet kon worden gerepliceerd

Onder verwijzing naar de Wikipedia-samenvatting voor de verhaal "Pandora's Millions" (uit Astounding Science Fiction , juni 1945, beschikbaar in het internetarchief):

Nu het mogelijk is om geld en edelmetalen te dupliceren, stort een economie gebaseerd op schaarste in. De mensen van het zonnestelsel moeten terugvallen op ruilhandel, en degenen die te arm zijn om materieduplicators te kopen, worden aan hun lot overgelaten. Pas als de staf van Venus Equilateral een materiaal bedenkt dat niet kan worden gekopieerd, kan een monetair systeem worden hersteld.

(het blies de replicator op dat ze dit deden on).

Citaat uit de tekst van "Pandora's Millions":

"Nee. We zijn gekomen om je een stukje van iets interessants te geven. Wes Farrell sleepte het uit de ruimte, elektronen en een aanzienlijke krachtige theorie. Identium. Corrosiebestendig, inert, kneedbaar, maar hard genoeg voor munten, en je kunt het uitrollen tot tienduizendste vellen en gebruik het voor papiergeld. Maar stop het nooit in een duplicator. Het blaast de bovenkant van je dak als je dat doet. Daar is ons ruilmiddel, Keg. "

Vanaf dat moment ontwikkelde de economie zich (een vriend van een van de hoofdpersonen kocht hierdoor zijn ruimtevaartlijn terug). Het boek eindigde met de hoofdpersonages die teleporter ontwikkelden (zoals Star Trek ) met behulp van de Mars-energiezenders die aan het begin van het boek werden ontdekt. Deze werden vervolgens gebruikt om twee pasgeboren baby's die ziek waren naar een andere planeet te vervoeren voor medische behandeling.

De baby's worden vervoerd in het verhaal "The External Triangle" aka "Interlude". Onder vermelding van de samenvatting van de Wikipedia-plot:

Zevenentwintig jaar na "Mad Holiday" leven de families Channing en Franks op een grondig geterraiseerde Pluto, en de dochter van Channings, Diane, is getrouwd met Jeffrey, de zoon van de Franks. Don Channing, Walt Franks en Jeffrey Franks komen samen om te proberen een teleportatieapparaat te bedenken waarmee originele objecten, en niet alleen hun duplicaten, door de interplanetaire ruimte kunnen worden verzonden. Ze slagen erin muizen van Pluto naar Triton te teleporteren, maar de muizen leven maar vijf minuten. De plot wordt dikker wanneer de pasgeboren tweeling van Diane Channing Franks dringend een behandeling nodig heeft voor een bloedziekte, en alleen de teleport kan hen die behandeling geven. Don Channing realiseert zich eindelijk dat het teleportsysteem de muizen omkeerde en dat hun omgekeerde hemoglobine geen zuurstof kon vervoeren, wat leidde tot hun dood. Door een object twee keer te teleporteren, wordt de inversie opgeheven, dus de tweeling wordt gered door ze naar een ziekenhuis op aarde te teleporteren via een relais op Triton.Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...