Vraag:
Is het personage van Mirasta Yale uit de aflevering "First Contact" van TNG ooit opnieuw bezocht?
Praxis
2015-01-31 11:29:32 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ten eerste is dit geen vraag over de film Eerste contact . Het is een vraag over de gelijknamige aflevering uit seizoen 4 van TNG.

In die aflevering raakt Riker gewond op Malcor III, waar hij zich voordoet als een Malcorian. Malcor III stond op het punt van warp-capaciteit en Riker was gegevens aan het verzamelen om de impact van het eerste contact te helpen beoordelen. Riker's blessure en gevangenname dwingen Picard om zichzelf iets eerder dan gepland aan de Malcorians te onthullen.

Picard's belangrijkste contactpersoon op Malcor III is Space Administrator Mirasta Yale. Ze pleit voor de goede bedoelingen van Picard en Riker en overtuigt de Malcorian Chancellor om Picard Riker's verblijfplaats op te geven.

Uiteindelijk besluit de bondskanselier de betrekkingen met de Federatie voor onbepaalde tijd uit te stellen. Mirasta heeft alles gezien wat ze heeft gezien en is niet bereid om terug te keren naar Malcor III en de bondskanselier geeft haar toestemming om buiten de wereld te blijven. Picard beveelt Worf om haar kwartalen toe te wijzen. Dat is het laatste dat we van haar zien, voor zover ik weet.

Horen we weer van Mirasta? Als het niet in het officiële universum is, hoe zit het dan in het uitgebreide universum? Blijft ze in het bijzonder op de Enterprise?

Ik heb vaak gedacht dat een verhaal na Mirasta's assimilatie in de federatie interessant zou kunnen zijn geweest.
Ik dacht altijd dat ze bij Tom Riker moest eindigen.
Een antwoord:
Valorum
2015-01-31 15:51:24 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Nee. Er zijn geen verdere verwijzingen naar Mirasta Yale in tv-programma's, EU-romans of andere media.

De enige vluchtige verwijzing die ik heb kunnen vinden, is in de officiële novelle van de aflevering TNG: All Good Things waarin de vervoerder op de USS Pasteur wordt geïdentificeerd als een Malcoriaanse vrouw.

En voordat hij verdere protesten moest verdragen, bevond hij zich helemaal ergens anders. Het kostte hem een ​​hartslag om te beseffen dat hij was uitgekomen op een van de transportplatforms van de Pasteur.

"Welkom aan boord," zei de transporteur - een slank Malcorian vrouwtje met lang rood haar dat in een braid.

Gezien het feit dat de aflevering zich afspeelt ongeveer 28 jaar na de gebeurtenissen van TNG: First Contact, blijven de mogelijkheden zitten dat Malcor de Federatie is binnengekomen (onwaarschijnlijk ), dat dit weer een Malcoriaanse ballingschap is (onwaarschijnlijk) of dat dit het kind is van Mirasta Yale (waarschijnlijk).

De waarschijnlijke of onwaarschijnlijke Ness van elke mogelijkheid is puur speculatie
@cde - Ik heb dat gebaseerd op de gebeurtenissen in de aflevering. Als ze van plan waren hun warp-programma op te schorten, lijkt het hoogst onwaarschijnlijk dat ze slechts 28 jaar later leden van hun ras in Starfleet zouden hebben (of zelfs dat er meer ballingen zouden zijn). Het feit dat er maar één Malcorian in de hele Federatie is, zou erop wijzen dat andere Malcorianen waarschijnlijk aan haar verwant zijn. Ja, speculatie maar niet zonder logische basis.
Dan zou ze op zijn best een hybride zijn en niet omschreven als Malcorian. Overheden wisselen van eigenaar en het beleid verandert snel. 28 jaar is een lange tijd.
@cde - dus waarschijnlijk / onwaarschijnlijk eerder dan mogelijk / onmogelijk. Is het waarschijnlijker dat de geziene Malcorian haar kind is of is de kans groter dat Malcor zijn introversiebeleid voldoende heeft opgegeven om niet alleen de Federatie binnen te gaan, maar ook om hun officieren op Federatie-schepen te laten dienen?
@Richard: Waarom gaat iedereen ervan uit dat dit het kind van Mirasta Yale moet zijn?Het zou Yale zelf kunnen zijn.28 jaar is geen ongebruikelijke hoeveelheid tijd voor haar om (1) alle technologie, wetenschap en wiskunde in te halen - onthoud dat ze eigenlijk terug zou moeten naar de middelbare school, (2) naar de academie zou moeten gaan en dan (3) Krijg een bericht op de Pasteur.Niet iedereen is een superster die Commander in 8 jaar maakt (of Captain in a day volgens ST2009).
@ThePopMachine - Klopt, maar ze past niet in de beschrijving;Niet van nature slank, niet bijzonder roodharig;http://en.memory-alpha.wikia.com/wiki/Bestand:Mirasta_Yale.jpg
@Richard: Ik had wel de indruk dat ze roodharige is - ik denk dat de opnames het gewoon niet laten zien.Ik denk ook niet dat de beschrijving van slank ongepast is.Maar goed 28 jaar, haarverf, diëten, en we weten niets over Malcoriaanse fysiologie of veroudering.Vergelijk dat eens met de veronderstelling dat Malcorianen zelfs kinderen kunnen krijgen met niet-Malcorianen, dat het nageslacht zou worden beschreven als "Malcorian".Of dat ze zich ongeslachtelijk kunnen voortplanten?Ik bedoel, alle dingen zijn zeker niet MEER waarschijnlijk dan alleen dat zij het is.Je geeft drie opties en kent ze waarschijnlijkheid toe.
... en er zijn zeker andere opties.Niet de minste daarvan is dat zij het gewoon is.
@ThePopMachine - Thematisch gezien is het voor mij logischer dat het haar kind is.Je hebt natuurlijk gelijk dat we niet weten of Malcorianen haarkleur veranderen naarmate ze ouder worden, onnatuurlijk lang leven, enz
@Richard: Misschien kijkt ze gewoon echt op tegen haar kapitein.


Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...