Vraag:
Waarom was Darth Vader zo veel langer dan Anakin Skywalker?
Jason Hutchinson
2015-01-13 00:55:36 UTC
view on stackexchange narkive permalink

In A New Hope wordt Darth Vader gezien als extreem lang. Hij is misschien bijna 7 voet lang, hoewel andere bronnen zijn lengte noemen dichter bij 1,88 meter.

In afleveringen 2 en 3 zien we dat Anakin de lengte is van een man van normale grootte. Waarom zou hij zoveel groter zijn als Darth Vader?

Waarom niet? Anakin had al zijn ledematen afgehakt.
Waarom herbouwd worden op 5'11 "als je herbouwd kunt worden op 7 '?
@ChristopherLee Nou, aangezien hoogte meer is dan alleen beenlengte, kan een voet of langer worden gemaakt, waardoor je er proportioneel vreemd uitziet. Je armen en benen zouden erg lang zijn en je romp zou veel korter zijn dan je zou denken.
Ik denk dat 7 'een beetje veel is. David Prowse is 6'5 ", dus Vader is waarschijnlijk niet veel meer dan dat.
@KSmarts inderdaad. Alles wat ik heb gelezen, zegt dat Vader 2 meter lang is in zijn harnas. Dat is 6'8 ".
Omdat Darth Vader een imposante, intimiderende badass is, en de jonge Anakin een zeurderig kreng is.
Het grappige is dat iedereen op de Death Star deze badass behandelt als een hopeloze boef.
Hij gebruikt de KISS-plateauzolen van Gene Simmons.
Ter referentie: Hayden Christensen is 6'2 ". Zoals @phantom42 opmerkt, Vader is 6'8" (inclusief gepantserde laarzen en hoge helm?). Dus het is eigenlijk maar 15 centimeter waar we naar kijken, en ** welke man wil geen 15 centimeter meer? **
Lichte sabels, lichte loafers.
Kort antwoord: ze maakten hem groter op dezelfde manier waarop mensen [dit] (http://www.trickybiz.com/userfiles/image/delorean%20pic.jpg) DeLorean in [dit] (http: //cdn4.nerdapproved.com / wp-content / uploads / 2014/06 / deLorean.jpg? bbba63) DeLorean limousine.
en er is ook Sebastian Shaw, die ongeveer 1,8 meter lang is en de verloste Anakin Skywalker speelde in ROTJ
@WadCheber Tweede link verbroken ...
@Michael http: // nerdapproved.com / wp-content / uploads / 2014/06 / deLorean.jpg
Robostilts helemaal
Vijf antwoorden:
Omegacron
2015-01-13 03:42:16 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Onthoud dat het wezen dat we kennen als Darth Vader niet simpelweg Anakin Skywalker in een pak is. Het fysieke lichaam van Anakin werd gebruikt als basis, dat is waar, maar Darth Vader is veel meer: ​​

  • Beide benen van Anakin werden verwijderd en vervangen door robotprothesen.
  • Vader's pantser is vrij dik en voegt waarschijnlijk een centimeter of meer toe aan zowel zijn lengte EN totale omtrek (romp, benen, armen, enz.), waardoor hij zowel groter als omvangrijker lijkt
  • De algehele look van Vader is ontworpen om groot te zijn en intimiderend, waardoor hij een effectiever symbool wordt van de macht van de keizer.

Gezien deze feiten is het niet moeilijk om te zien hoe een 6'1 "Anakin een 6'8" Vader zou kunnen worden. Er zijn ongeveer 5-6 inches toegevoegd aan de voeten en alleen de helm, dus de resterende centimeters of twee kunnen gemakkelijk worden verspreid over de scheenbenen van de &.

enter image description here

Het kan nodig zijn om de zolen te bepantseren om het circuit te beschermen tegen brand of andere omgevingsfactoren. Hoe dan ook, de zolen alleen - zelfs niet-gepantserd - zijn behoorlijk dik en zouden hoogte toevoegen. Zoals iedereen die dikke laarzen en / of bepantsering heeft gedragen, je zou vertellen - het komt erop neer dat je een paar centimeter groter wordt.
@Oldcat Ik heb werklaarzen / stalen neuslaarzen gedragen met een zool van minstens * 1 inch, en mijn laarzen hoeven geen mechanische apparaten te verbergen of te beschermen. Als je kijkt naar de foto's van Vader die wordt geëlektrocuteerd door de keizer, kun je zien dat zijn helm minstens een centimeter hoger is dan de bovenkant van zijn hoofd. Er is daar 2-4 inch verantwoord. De rest kon gemakkelijk worden verdeeld over zijn schenen, dijen en onderrug / middel.
Als zijn benen waren verwijderd, zouden de vervangingen iets langer kunnen zijn.
@Oldcat - Hij heeft geen benen. Zijn onderste helft is helemaal mechanisch.
@Oldcat - van Wookieepedia: Bovendien pasten de hoge laarzen slecht voor zijn kunstvoeten, waarvan de tenen niet de elektrostatische gevoeligheid van zijn al even valse vingertoppen misten. Deze apparaten maakten het hem zelfs nog moeilijker om gemakkelijk te bewegen, laat staan ​​met enige gratie. Het omslachtige schoeisel, dat in de hak geheven was, helde hem iets naar voren, waardoor hij met overdreven voorzichtigheid moest bewegen, anders zou hij struikelen of omvallen
Een paar centimeter extra maakt het verschil
@ATB - Dat is wat ze zei.
"https://scifi.stackexchange.com/q/157813/46383" iemand wil weten wat de bron van die Darth Vader-afbeelding is.
Goed antwoord.Makkelijker zou zijn - de keuze voor Hayden was de * ergste * fout aller tijden.
Bikerscout
2016-01-19 03:48:54 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Gebaseerd op alles wat ik heb gelezen, is Hayden Christensen 6 voet even of 6'1 ​​". Prowse, ten tijde van het filmen van de originele Star Wars, was 6'6". Anakin Skywalker is ongeveer negentien aan het begin van aflevering 2 en ongeveer 24 aan het einde van aflevering 3.

Menselijke mannen kunnen halverwege de twintig worden, dus het idee dat Vader zoals hij staat aan het einde van aflevering 3 is groter dan Anakin aan het begin van aflevering 2 is volkomen redelijk. Mijn beide zoons groeiden aanzienlijk na achttien en begin twintig.

Het belangrijkste is dat de lengte van de acteur niet de lengte van het personage is. Darth Vader werd gespeeld door drie verschillende mensen in de originele trilogie, waarvan er slechts één 1,80 meter lang was. De meeste van zijn gevechten werden gedaan door Bob Anderson in Empire Strikes Back en Return of the Jedi , die slechts 6'1 was. Anderson droeg liften, maar was waarschijnlijk toch niet zo groot als Prowse. De 6'10 "voetballer in Invictus gespeeld door Matt Damon was niet klein omdat hij werd gespeeld door de minder dan zes voet Damon. Cameratrucs werden overal gebruikt om hem groter te laten lijken.

Christensen is met 6'1 ook aanzienlijk groter dan veel van zijn castmates. Hij zag er niet klein uit in aflevering 2 of 3. Hij was zichtbaar groter dan Obi-Wan en Palpatine, meer dan de minder dan drie-inch hoogteverschil van de acteurs zou suggereren (Guinness, MacGregor en McDiarmid zijn allemaal 1.80 meter) Christensen torende nog steeds uit boven de 5'3 "Portman, en scènes met hen die samen liepen deden hem er zeker erg lang uitzien.

Ten slotte is de hoogte van Skywalker op Wookieepedia 1,88 meter (ongeveer 6'2), terwijl die van Vader 2,02 meter is, maar Vader's lengte is inclusief zijn helm en laarzen, waar hij nooit zonder is, en 2,02 meter komt uit op 6'6 " ongeveer, waardoor Vader in de helm en laarzen zo groot wordt als Prowse zonder. Dat zou een volgroeide Anakin met proportionele ledematen maken (Vader's ledematen zijn proportioneel; zijn romp is dat van een zeer grote en lange man, wat Prowse was, en hij is altijd als zodanig getekend, dus het idee dat ze langere ledematen gebruikten om hem zo lang te maken, past niet, omdat het een groter, smaller figuur zou maken). Realistisch gezien zou Vader zonder zijn helm en laarzen ongeveer zes drie zijn (een inch en anderhalve centimeter voor de laarzen en anderhalve centimeter voor de helm, die bovenop een onderhelm / masker zat), dus je kijkt naar hooguit een centimeter verschil.

en er is ook Sebastian Shaw, die ongeveer 1,8 meter lang is en de verloste Anakin Skywalker speelde in ROTJ
Wildwanderer
2015-05-20 02:42:38 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Hayden Christensen is 6'2 ". David Prowse is 6'5". Dat is slechts 3 "verschil.

Een waarvan we aannemen dat deze meestal wordt bepaald door de hoogte van de helm
Ja dus?(Ik denk dat de conclusie hier ontbreekt).
Frank R
2016-09-19 03:11:24 UTC
view on stackexchange narkive permalink

De lengte van Darth Vader wordt vermeld op 2,02 meter, wat 6'7,5 "is. Aangezien de eerste acteur in het Vader-pak David Prowse was, en daarna 6'6", is het volkomen aannemelijk dat Vader 6'7,5 "is (maximaal) . Hayden Christensen's lengte is tussen 6'0 "en 6'1", afhankelijk van de bron. Niet alleen maken de kunstmatige delen van Vader hem groter, ze geven hem een ​​"rechtere ruggengraat" en voorkomen dat hij krimpt. Dus Vader is hetzelfde hoogte als hij wakker wordt, zoals hij de rest van de dag is.

Waar komen deze cijfers vandaan?
Sean Millington
2016-04-13 20:44:36 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Nou, hij liet bijna al zijn ledematen afsnijden, dus de keizer gebruikte dat in zijn voordeel en maakte Darth Vader groter, zodat hij meer intimiderend zou zijn

Logisch, maar zou je bewijs kunnen vinden.


Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...