Vraag:
Sci-fi film over het terravormen van Venus, waarbij per ongeluk de inheemse wormachtige Venusianen worden gedood
JayWasHere
2014-10-27 10:08:34 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik ben al decennia op zoek naar de naam van een korte sciencefictionfilm. Het verhaal gaat over een team van wetenschappers die een manier hebben bedacht om Venus te terravormen door algenplanten daarheen te sturen in een raket die de atmosfeer verandert zodat mensen daar kunnen leven. Aan het einde werkt het, maar de eerste mensen die op Venus aankomen ontdekken dat de algen de inheemse Venusianen, een ras van wormachtige wezens, hebben gedood. Het laatste shot (zoals ik het me herinner) is van een astronaut die een halve bol vindt met erop geschreven, en hij zegt: "het was niet veel, maar het toonde aan dat ze intelligent waren ..."

I zag het waarschijnlijk eind jaren zeventig of begin jaren tachtig op tv, mogelijk als een korte HBO-versie die ze zouden laten zien om de tijd tussen films in te vullen. Komt dit iemand bekend voor?

@TrishLing heeft elders een discussie geïdentificeerd die over dezelfde film lijkt te gaan; http://forums.syfy.com/index.php?showtopic=2326372
Ik herinner me die film ook. Ik denk dat het deel uitmaakte van "The Universe and I", een wetenschappelijke filmreeks van Kentucky Educational Television uit de periode 1975-77. Herinner je je nog een film genaamd "Vectoria", over een man die een magisch videospel over vectoren vindt? Of [deze film] (http://vimeo.com/112218871) (of [hier] (http://www.leonardnimoy.de/index.php?option=com_content&view=article&id=112:sherlock-holmes-interior- motief & catid = 18: tv-serie & Itemid = 40)) over het binnenste van de aarde?
Kenster, dat was een grote hulp. Ik denk dat de film Mind-Slaughter heette, en het was een aflevering van Universe and I. Hier is een toegang tot de bibliotheek - http://www.worldcat.org/title/mind-slaughter/oclc/5641207&referer=brief_results - helaas is er een band genaamd Mind Slaughter, dus ik zal er een heleboel moeten doorwaden om de film te vinden, maar we hebben tenminste een titel! Bedankt iedereen!
Twee antwoorden:
caveyak
2015-02-12 08:49:42 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kenster en JayWasHere hebben gelijk. De film is "Mind Slaughter", onderdeel van de Kentucky Educational Television (KET) serie "Universe and I". Ik herinner me dat ik de korte film lang geleden zag en zijn identiteit opspoorde via de worldcat.org-link hierboven. Ik nam contact op met KET en ze maakten een kopie voor mij van de gearchiveerde Betacam-tape. Ik heb het net bekeken om er zeker van te zijn dat het de film was die ik me herinnerde.

Ik neem aan dat die film niet per ongeluk op YouTube terecht kan komen ...?
John O
2016-03-28 14:37:06 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Bedankt aan iedereen op dit forum. Ik probeerde de naam van deze korte film al bijna tien jaar te achterhalen. Ik zag het in groep 6 in 1988. Ik heb zojuist een kopie van KET gekregen en op YouTube gepost:

Voor iedereen die overweegt de film te bekijken: hij duurt ongeveer 18 minuten en is echt best goed.U kunt 95% van wat er gebeurt, uit de audio halen.


Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...