Vraag:
Waarom zou Flitwick 16-jarigen leren hoe ze azijn in wijn kunnen veranderen?
forgivemymoccasins
2012-08-09 10:03:53 UTC
view on stackexchange narkive permalink

"Banning," zei Ron op een waarschuwingstoon. De kleine Charms-meester kwam op hen af, en Hermelien was de enige die erin was geslaagd azijn in wijn te veranderen; haar glazen kolf zat vol met diepe karmozijnrode vloeistof, terwijl de inhoud van Harry's en Ron's nog steeds troebel bruin was.

De Halfbloed Prins - pagina 515 - Bloomsbury - hoofdstuk 24, Sectumsempra

Waarom zou een school in vredesnaam een ​​groep tieners leren hoe ze gemakkelijk wijn kunnen maken toegankelijke stof? Het lijkt erg kortzichtig.

Ter referentie: mensen van 16 en 17 jaar in het VK mogen wijn, bier of cider drinken in een legaal pand bij de maaltijd. Van 5 tot 17 jaar in het huis van hun of hun vrienden met toestemming van hun ouder of wettelijke voogd. Dus 16-jarigen in het VK hebben gemakkelijker toegang tot wijn dan de meeste tieners.
Ah, ik dacht dat het misschien kwam door de Britse wetten, maar ik had die wetten nog nooit gehoord. Dat is logisch.
De meer voor de hand liggende vragen zijn: waarom zou hij niet? En: is het * goede * wijn?
Het maakte deel uit van Harry's messiaanse training.
Ook is de alcohol een noodzakelijke antiseptische en pijnstiller voor het omgaan met verwondingen als gevolg van bezemsteelvallen, gigantische spinnen, basilisken, trollen, kwade tovenaars, DADA-demonstraties die fout zijn gegaan, enz. Laten we eerlijk zijn: "onze kinderen veilig en gezond houden" is niet 'Het is precies een leerstelling van Hogwarts.
Vijf antwoorden:
Mike Scott
2012-08-09 10:12:30 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Zweinstein ligt in het VK, dat zich minder zorgen maakt over alcoholgebruik door minderjarigen dan de VS - en in feite kunnen die zestienjarigen legaal wijn drinken in een pub of restaurant, zolang ze het maar met een maaltijd.

+1. Vrij dicht bij wat ik wilde antwoorden, maar ik zou ook willen toevoegen dat voor Wizards ze volwassen worden op 17, niet 18. Sommige kinderen waren toen waarschijnlijk in de buurt van 17 of ouder dan 17. (anders zouden ze niet in aanmerking komen voor verschijningslessen.) Dat, gecombineerd met een ontspannen houding ten opzichte van drinken, zou het cultureel gezien minder belangrijk maken. En ik weet zeker dat ze in Potions hebben geleerd hoe ze veel interessantere brouwsels kunnen maken dan wijn. Wie zou iets drinken dat je een kater kan bezorgen, als er andere opties zijn. Minder beroep = minder kans op misbruik.
+1, maar alleen om ervoor te zorgen dat niet-Britse mensen niet worden misleid: 16–17-jarigen moeten nog steeds worden vergezeld door volwassenen om legaal alcohol te drinken bij een maaltijd (behalve in Schotland blijkbaar).
AilickcnyuCMT Hogwarts is in Scotland. :)
Donald.McLean
2012-08-09 10:12:21 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Verschillende culturen hebben verschillende opvattingen over 'volwassen' onderwerpen zoals naaktheid, geweld en alcohol. In veel delen van Europa zien ze liever dat hun kinderen naar shows kijken met naaktheid dan naar shows met geweld. Veel Franse ouders vinden het niet erg om hun kinderen matige hoeveelheden wijn te schenken.

[bewerken] Ik was niet op de hoogte van de wetten in het VK met betrekking tot alcohol, maar dat is volkomen logisch.

Nick Shaw
2012-08-09 20:01:05 UTC
view on stackexchange narkive permalink

We hadden een natuurkundeles op A-niveau (in het VK) toen ik 17 was, waar de leraar ons leerde hoe we de alcohol uit wodka moesten distilleren (ik weet niet zeker wat het met natuurkunde te maken had!). En we konden met een vinger aflikken van het pure alcoholische resultaat.

Het lijkt dus tam om studenten te leren hoe ze azijn in wijn kunnen veranderen. :)

We hebben iets soortgelijks gedaan in de scheikunde. Het was leuk en de scheikundeleraar was zelfs _cooler_ dan voorheen. Ik denk dat dit misschien gedeeltelijk hetzelfde is, om te pronken. Hetzelfde geldt voor de transfiguratie van Anderling in kat.
DVK-on-Ahch-To
2012-08-09 19:36:53 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Afgezien van de geografische verschillen waarover in andere 2 antwoorden wordt gesproken, moeten we ook onthouden dat Harry Potters toverwereld - opzettelijk - cultureel gezien vrijwel vastzit in de Middeleeuwen.

En door gebrek aan goeds toegang tot schoon water, door 99% van de menselijke geschiedenis - Middeleeuwen inbegrepen - mensen dronken bier / alcohol als "normale" drank, inclusief jonge volwassenen (zeker 15-17-jarigen) en zelfs kinderen dronken bier.

Dit geldt echter waarschijnlijk niet voor Hogwarts, dat zeker toegang heeft tot schoon water. Denk maar aan de badkamer van de prefecten uit Goblet of Fire.
@b_jonas - het gaat over de cultuur. Het is volkomen acceptabel om 16-jarigen wijn te laten drinken, omdat ze nooit vertrouwd zijn geraakt met de moderne verbodsbeweging
Adamant
2016-07-29 00:40:22 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Pedagogische doeleinden

Heel eenvoudig, om ze de principes van magie te leren. Als ik moest raden, zou ik zeggen dat bepaalde transformaties ‘gemakkelijker’ zijn dan andere, en dus ideaal om magische basisprincipes te onderwijzen. Het omzetten van azijn in wijn is bijvoorbeeld gewoon het omgekeerde van het natuurlijke proces van wijnbederf, waarbij wijn kan veranderen in een soort azijn.

Dit is dezelfde reden, bijvoorbeeld dat Anderling studenten egels laat transformeren in speldenkussens.

“Misschien niet, Thomas, maar geloof me, je hebt alle voorbereiding nodig die je kunt krijgen! Miss Granger blijft de enige persoon in deze klas die erin is geslaagd om van een egel een bevredigend speldenkussen te maken. Ik zou je eraan kunnen herinneren dat je speldenkussen, Thomas, nog steeds van schrik oprolt als iemand er met een speld naar toe komt! ”

- Harry Potter en de Vuurbeker

Er lijkt een soort Wet van Gelijkenis in het spel te zijn, waarin het transformeren van het ene object in het andere dat dichtbij is relatief eenvoudig is.

Over de vraag of Flitwick zich zorgen zou maken over veiligheid, ik denk van niet:

  • De studenten drinken al boterbier, dat licht alcoholisch is.
  • Ze kunnen waarschijnlijk gemakkelijk genoeg mede van Zweinsveld of de keukens halen.
  • Ze doen regelmatig veel gevaarlijkere dingen, zoals detentie in het Verboden Bos, rondzoomen op bezems met botbrekende snelheden en omgaan met dodelijke planten en dieren. In vergelijking hiermee lijkt het risico dat studenten dronken worden tamelijk klein.

De echte vraag is waarom het omzetten van azijn in wijn wordt onderwezen in de Charms-les, in plaats van in Transfiguratie.

Um, ik weet niet zeker of de overgang van een egel naar een speldenkussen een natuurlijk proces is.
@WillRosenberg - Absoluut niet.Maar ze hebben allebei puntige dingen in zich.
Dit zou ook de reden zijn waarom het allereerste dat ze bij transfiguratie doen, lucifers in naalden veranderen.
@Ummdustry - Ik herinnerde me dat niet, maar ja!Rowlings wereld is niet de * meest * zorgvuldig geconstrueerde wereld die ik heb gezien, maar ze heeft veel meer nagedacht over hoe magie werkt dan waar ze vaak de eer voor krijgt.


Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...