Vraag:
Heeft iemand ooit de gelijkenis van de Asgard met de legendarische Grijzen in twijfel getrokken?
Nu'Daq
2015-07-07 20:16:49 UTC
view on stackexchange narkive permalink

De Asgard wordt afgebeeld als de vriend van de mensheid tegen de Goa'uld, maar ze lijken verdacht veel op wezens die ervan worden beschuldigd mensen te ontvoeren voor experimenten (een van de minst invasieve waarbij rectale sondes betrokken zijn).

Ik kan Teal begrijpen 'c of Jonas die de connectie niet maakt aangezien ze afkomstig zijn van andere planeten, maar zouden de overeenkomsten niet de wenkbrauwen moeten hebben opgetrokken van O'Neil, Carter of de rest van de SGC?

Daniel Jackson gaf commentaar op de gelijkenis niet lang nadat we Thor's ware verschijning voor het eerst zagen.We leren ook dat de Asgard in het verleden op mensen hebben geëxperimenteerd, terwijl de schurk Asgard Loki dat in de moderne tijd nog steeds doet.
Trouwens, ik vermoed dat niemand de SG1-schrijvers heeft verteld dat Asgard een plaats was, de goden die het bewoonden waren de Asen - ik dacht dat iemand dat moest aangeven.
Twee antwoorden:
user16696
2015-07-07 20:46:17 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ja, Jack en Daniel maken er al heel vroeg in de serie een opmerking over. Dan wordt er opnieuw een verwijzing gemaakt tijdens de aflevering (S07E03 "Fragile Balance") met Loki en de kloon van Jack die verkeerd verouderd is.

LOKI: Ik ben een wetenschapper, een voormalig geneticus met de Asgard Ruling Council.

CARTER: Voormalig?

LOKI: Ik werd van mijn gestalte ontdaan nadat ik betrapt werd op het uitvoeren van niet-goedgekeurde experimenten op mensen .

O'NEILL: Wat? Heb je gesanctioneerde?

Verwijzend naar de verhalen over menselijke ontvoering door Grays.

Quotes binnenkort, mobiel.
Ooh.Ik kan je ervoor verslaan.Nu op weg naar huis
@Richard dat deed je, maar ik heb er nog een gevonden
Valorum
2015-07-08 01:07:11 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ja, dit wordt een paar keer in de universe besproken.

CARTER: Daniel, dit is griezelig. Het lijkt precies op de beschrijvingen van de Roswell Greys thuis.

DANIEL: Ik denk dat er toch enige waarheid in die verhalen zit.

CARTER: Denk je dat de Asgards de aarde hebben bezocht?

DANIEL: Waarom niet?

SG-1 : "Thor's Chariot"

en

SAMANTHA: Nou, dit is ongelooflijk. Als de Asgard dit zou kunnen ontwerpen om de Gate extra pit te geven, dan zijn zij precies de kleine groenmannen die we zoeken.

O'NEILL: Ze zijn eigenlijk grijs. Roswell grijs om precies te zijn.

SG-1 : "Point of View"


Interessant genoeg was het onderwerp van het Roswell-incident een belangrijk onderdeel van de Fandemonium-roman Stargate SG-1: Roswell , waarin tijdreizen en uitgebreide betrokkenheid / bemoeienis van de Asgard Loki in de geschiedenis van de aarde centraal stonden. Zonder de verhaallijn te willen bederven, blijkt dat de Roswell Greys

een set Asgard-Human hybriden waren die stierven in hun ontsnappingscapsules toen ze een noodlanding maakten in Roswell , New Mexico.Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...