Vraag:
Bron van een alternatief universum-puzzelspel met een zingend aapspeelgoed met cimbalen
FuzzyBoots
2019-11-08 17:13:32 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik deed gisteravond bingo, toen plotseling een geluidsfragment van een spel in mijn hoofd schoot, zoals zij doen. Ik denk dat ik het begin jaren 2000 op een Windows-pc speelde. Ik herinner me dat het een fantasierijk spel was waarbij de hoofdpersoon van onze wereld naar een meer magische wereld ging, en ze had een opwindspeeltje, een aap met cimbalen, die een spraakclip had als ze werd gespeeld. Het speelgoed sprak met een diepe, gruizige stem, en de zin was zoiets als "Hé! Hé jij! Steek je handen in de lucht. Spreid je benen. En doe de aap! Dans!" met de cimbalen die beginnen tijdens het dansgedeelte. Ik herinner me dat hij een puzzel maakte waarin je hem zo met een lampje poseerde dat hij een dreigend silhouet creëerde om iemand af te schrikken. Ik kan me niet herinneren of die puzzel in de alledaagse wereld was of in de fantasiewereld.

Een antwoord:
TheLethalCarrot
2019-11-08 17:29:52 UTC
view on stackexchange narkive permalink

The Longest Journey (1999)

De game speelt zich af in de parallelle universums van door magie gedomineerde Arcadia en industriële Stark. De hoofdrolspeler, April Ryan, is een 18-jarige kunststudent die in Stark woont, geïdentificeerd als een 'Shifter' die in staat is om tussen deze werelden te bewegen en die de taak heeft hun essentiële balans te herstellen.

Deze clip hieronder lijkt het deel van de game te zijn dat je je herinnert:


Gevonden door Googelen cimbaal bonzende aap speelgoed in videogames waardoor ik de TVTropes-pagina Cymbal-Banging Monkey kreeg met het als tweede item in de sectie Videogames. Ik heb toen The Longest Journey monkey gegoogeld om de clip te vinden.

Dank je.Dat stelt me gerust.


Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 4.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...