Vraag:
Wat zeggen de Freys over de rode bruiloft?
Shevliaskovic
2014-06-25 20:32:38 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Spoilers voor A Storm of Swords en S03E09.

We zien vaak in de boeken en de show dat er regels zijn over de gasten in iemands huis. Toen Walder Frey de Starks onder zijn eigen dak liet vermoorden, terwijl ze zijn gasten waren, brak hij de heilige regel van gastvrijheid.

Wat zeggen de Freys over de Rode Bruiloft? Het moet in de buurt van Westeros zijn geweest dat de Starks stierven in de Twins, dus iemand moet een of andere Frey hebben gevraagd.

Ondersteunen ze dat de Starks hen aanvielen of zoiets?

Ik kan me voorstellen dat ze ** tenminste * enigszins * onder elkaar verdeeld zijn. Als u zich herinnert voorafgaand aan de Rode Bruiloft, zijn er een paar Freys waarvan Catelyn heeft opgemerkt dat ze "ontbreken" - dit zijn enkele van de meer 'sympathieke' van de Freys - [Toeval? Ik denk het niet!] (Https://www.youtube.com/watch?v=Ssnw2GA657s)
Roslyn lijkt ook enigszins blij te zijn met Edmure en vice versa.
Twee antwoorden:
Steve Kern
2014-06-25 20:50:50 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Spoilers voor A Dance with Dragons (Davos II) :

Aan het hof van White Harbor, een Frey (ik denk dat het was Rhaegar Frey) beweert dat Robb Stark in een wolf veranderde en Lord Walders kleinzoon Jinglebell doodde, waarna verschillende van Robb's bannermannen in wolven veranderden en de gevechten volgden.

Weet je nog wiens POV-hoofdstuk dat was?
Davos. Ik denk dat het in zijn tweede hoofdstuk van het boek stond.
@SteveKern Dit is de exacte scène waar ik aan dacht +1!
TheLethalCarrot
2017-12-01 17:38:40 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ser Jared Frey beweert dat de Robb Stark en de rest van de Noormannen in wolven veranderden en ze begonnen aan te vallen, zodat ze ze doodden. Hij verwacht echter niet echt dat ze zijn verhaal geloven en Davos ook niet.

De enorme omvang van de leugen deed Davos naar adem snakken. 'Is het jouw bewering dat Robb Stark Wendel Manderly heeft vermoord?' vroeg hij de Frey. "En nog veel meer. Mijn eigen zoon Tytos was een van hen, en de echtgenoot van mijn dochter. Toen Stark in een wolf veranderde, deden zijn Noormannen hetzelfde. Het merkteken van de beest zat op ze allemaal. Wargs baren andere wargs met een beet, het is bekend. Het was alles wat mijn broers en ik konden doen om ze neer te leggen voordat ze ons allemaal doodden. "
De man grijnsde terwijl hij het verhaal vertelde. Davos wilde zijn lippen eraf pellen met een mes. "Ser, mag ik je naam?"
"Ser Jared, van House Frey."
"Jared van House Frey, Ik noem je leugenaar. "
A Dance with Dragons, Davos III

Dit wordt later besproken, waar duidelijk wordt gemaakt dat ze niet verwachten dat iemand ze echt gelooft, maar ze geloven dat ze kunnen krijgen weg ermee.

De heer van White Harbor leunde naar voren. 'De Freys zijn niet beter. Ze spreken over wargs en skinchangers en beweren dat het Robb Stark was die mijn Wendel doodde. De arrogantie ervan! Ze verwachten niet dat het noorden hun leugens gelooft, niet echt, maar ze denken we moeten doen alsof we geloven of sterven. Roose Bolton liegt over zijn aandeel in de Rode Bruiloft, en zijn klootzak liegt over de val van Winterfell. En toch, zolang ze Wylis vasthielden, had ik geen andere keus dan dit allemaal op te eten uitwerpselen en prijs de smaak. "
A Dance with Dragons, Davos IVDeze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...