Vraag:
Zijn er verklaringen in het universum voor hoe het uiterlijk van sommige soorten tussen series verandert?
Iszi
2012-07-16 11:09:10 UTC
view on stackexchange narkive permalink

In de loop van de Star Trek-franchise hebben sommige soorten aanzienlijke veranderingen in hun uiterlijk ondergaan.

Hier is bijvoorbeeld een Klingon zoals te zien in The Original Series.

enter image description here

En hier is er een van The Next Generation.

enter image description here

Heel interessant, als we verder teruggaan in de geschiedenis van het Star Trek-universum , zien we dat Klingons van vóór de tijd van TOS er ongeveer zo uitzagen als in TNG. Hier is er een van Enterprise.

enter image description here

Klingons waren niet de enigen die dit hebben meegemaakt, en het gebeurde niet alleen tijdens de overgang van TOS naar de TNG / DS9 / VOY-tijdperk. Hier is een Trill uit een aflevering in TNG.

enter image description here

En dit is er een van DS9.

enter image description here

Ik weet zeker dat dit niet de enige soorten zijn die dergelijke veranderingen hebben ondergaan. Zijn er ooit verklaringen in het universum voor deze of anderen geweest?

Het uiterlijk van Klingons is minstens één keer eerder besproken: http://scifi.stackexchange.com/questions/1056/kahless-and-klingon-appearance
@Donald.McLean Ik had het gevoel dat het misschien was. Wat de vraag echt inspireerde, was de Trill. Ik wist gewoon dat de Klingons een ander voorbeeld waren.
Er zijn twee triller humanoïde soorten. Een met spots en een zonder: http://scifi.stackexchange.com/a/8048/2765
De Federatie kwam alleen in contact met de gladde Klingons omdat ze dienst hadden gedaan bij de grenzen van de Federatie uit schaamte voor hun infectie en menselijk uiterlijk. Daarom ontmoette de Federatie hen als eerste. (in ieder geval totdat er opnieuw verbinding wordt gemaakt met de Enterprise-serie.)
@Thaddeus Misschien wil je het Trill-ding in een antwoord naar voren brengen. Vooral als er een canonieke referentie is die je kunt geven die dit oproept - afgezien van het simpele feit dat we twee verschillende humanoïde soorten hebben gezien die "Trill" worden genoemd.
Zes antwoorden:
user366
2012-07-16 12:39:49 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Klingons

Er waren drie belangrijke "versies" van Klingons:

 1. Geen schedelruggen, gevonden in de originele serie
 2. Schedelruggen " A ", gevonden in de eerste vier films
 3. Cranial Ridges" B ", gevonden in de latere series en films

Er is geen verklaring voor deze verschuiving gevonden in de originele series, een van de films of in The Next Generation . De eerste hints voor retconning van de ongelijkheid komen van de Deep Space 9 -aflevering " Trials and Tribble-ations", een pseudo-crossover-aflevering met de originele serie - waarin Bashir, Odo en O'Brien een groep Klingons niet als zodanig herkennen, en het volgende gesprek vindt plaats tussen hen en Worf:

Worf: Het zijn Klingons, en het is een lang verhaal.
O'Brien: Wat is er gebeurd? Een soort genetische manipulatie?
Bashir: een virale mutatie?
Worf: We bespreken het niet met buitenstaanders.

Dit werd niet geadresseerd tot de Enterprise afleveringen " Affliction" en " Divergence", waar de in het universum waarom de originele serie Klingons geen schedelruggen had, is vastgesteld dat dit het neveneffect is van een misgelopen genetische augmentatie.

Gezien dit, zijn er een paar vermoedens om uit te leggen de tijdlijn van gebeurtenissen tussen "Affliction" en The Next Generation :

 • De ongelijkheid tussen de originele serie Klingons en de anderen is volledig ingebeeld, en het was alleen een kwestie van make-up. De originele serie Klingons moet worden verondersteld schedelruggen te hebben, en de Enterprise -boog moet worden opgevat als een eenmalige over een niet-gerelateerde kwestie. Vermoedelijk was dit het standpunt van Gene Roddenberry (hij leefde duidelijk niet voor de Enterprise -boog, maar wees naar verluidt elke poging om de discrepantie uit te leggen af ​​terwijl hij nog bezig was met Star Trek ).

 • De aandoening trof de hele Klingon-soort, maar werd uitgeroeid door genetische conditionering of fokken tegen de tijd dat The Next Generation plaatsvindt.

 • De aandoening trof slechts een deel van de soort, en de Enterprise in de originele serie kwam toevallig alleen de subset van getroffen Klingons tegen.

De ongelijkheid tussen de originele series films en de rest van de Star Trek-canon zou dan ofwel een periode kunnen zijn waarin het genetische probleem begon te worden gecorrigeerd of dat de getroffen Klingons begonnen te spelen met cosmetische chirurgie.

Welke theorie heeft gelijk is nooit op het scherm besproken, maar was, in ieder geval volgens Enterprise -schrijver Mike Sussman, bedoeld om aan de kijker te worden overgelaten om zelf te beslissen.

Trills

Net als de Klingons werd de make-upwijziging gedaan om esthetische redenen:

Hoewel de wijzigingen van Michael Westmore om de Odan zendspoel mo re vrouwelijk was net zo goed als al zijn werk, de schrijvers vonden het gewoon niet leuk. Blijkbaar keek iemand, nadat ze het Odan-voorhoofdapparaat had omgedaan, naar Terry Farrell en zei tegen Westmore: 'Wat heb je met haar hoofd gedaan, ze was altijd mooi?' In plaats van van soort te veranderen, omdat ze het idee van een 'oude man' al leuk vonden, een persoon met eeuwenlange ervaring om Sisko te begeleiden, stelde Westmore voor om 'haar plekken te geven zoals we Famke gaven', die een Kriosian speelde. .

Het werd echter nooit behandeld in canon: alle Trill die beginnen met Deep Space Nine hebben de Dax-achtige spots en de mogelijkheid om de verschillen in karakter à la "Trials and Tribble-ations" is nog nooit op het scherm verschenen.

Over de Klingons: niet helemaal correct. Vermeld in de tweede helft van de ENT-tweedelige is dat het Klingon-rijk planeten bombardeerde met geïnfecteerde Klingons, in een poging om te voorkomen dat het virus zich verder verspreidde. Het had nog niet het hele rijk beïnvloed, dus het tweede punt is het punt dat correct is.
@Izkata Er is geen vervolg op "Affliction" dat aangeeft dat het Empire daadwerkelijk * succesvol * was in die poging. Aangezien we * alleen * geteisterde Klingons zien tot "Encounter at Farpoint", is de kans groter dat het hen allemaal heeft getroffen.
Niet expliciet, maar de remedie werd ontwikkeld _in_ die aflevering. Als er niemand anders is, denk ik dat de commandant van het Klingon-schip in de ruimte was genezen voordat hij zijn ruggen verloor, ja?
@Izkata Zoals ik al zei, er is geen vervolg op de tweedelige partij die aangeeft dat het rijk erin geslaagd was het snel genoeg te implementeren. Het [Memory Alpha-artikel over het augmentvirus] (http://en.memory-alpha.org/wiki/Klingon_augment_virus#Background_Information) bevat een interessante passage in de 5e paragraaf over het probleem, en laat het in wezen over aan de keuze van de kijker.
Plutor
2012-07-16 16:45:04 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Er zijn een paar andere verschillen tussen de Trill die te zien is in de TNG-aflevering The Host (Odan) en de Trill die later te zien is in DS9 (Dax, Kahn, enz.):

 • Odan zei dat het gebruik van een transporter de symbiont zou doden. Dit was duidelijk niet waar voor Dax, en werd nooit genoemd door een andere latere Trill.
 • De symbiont van Odan werd in de aflevering een paar keer een "parasiet" genoemd. Ik betwijfel of Dax dat woord ooit heeft gebruikt en ik wed dat ze er bezwaar tegen zou hebben gemaakt.
 • Odan sprak alsof zijn persoonlijkheid volledig die van de symbiont was, en dat de persoonlijkheid van de gastheer leek bijna volledig onderdrukt. Het gedrag van Riker nadat Odan in hem was gestopt, lijkt dit te ondersteunen.
 • Niemand leek zich vooral zorgen te maken over de gezondheid van Riker nadat Odan bij hem was verwijderd. Ze leken meer bezorgd over de immuunrespons van zijn lichaam. (Dit kan komen doordat hij geen Trill was.)
 • De symbiont zelf had fluorescerende vlekken, in plaats van een eentonig grijs te zijn. Het duwde ook een paar keer zichtbaar tegen de buik van de gastheer, en Odan gebruikte een soort onverklaarbaar apparaat op deze plek aan het einde van de koude opening.

Een mogelijke verklaring is dat er zijn verschillende "rassen" of "ondersoorten" van Trill en / of de symbionten.

Aan de andere kant is er een boek dat de verschillen in de Trill verbindt met de pre / post TOS-verschillen in Klingons: "Forged in Fire", door Michael A. Martin en Andy Mangels. Met Curzon Dax (het boek is het achtergrondverhaal van de DS9-aflevering "Blood Oath") en de Sulu-commandant Excelsior onthult dat:

"... de Odan-stijl van Trill ontstond nadat een Trill-kolonie werd geïnfecteerd door het Klingon-augmentvirus nadat Klingon-handelaren hun wereld hadden bezocht, hoewel tegen de tijd in de roman, de Trill deze "uitloper" -race met weinig bezwaar in hun samenleving hadden geaccepteerd. " / p>

(Citaat uit het Memory-Alpha-artikel, de nadruk ligt op de mijne.) Het impliceert ook het onvermogen om getransporteerd te worden als een coverstory om te voorkomen dat de ware aard van de Trill openbaar wordt.

Maar zoals Mark Trapp vermeldt, is dit nooit canoniek op het scherm uitgelegd.

Misschien was Odan een Goa'uld * die deed alsof * hij een Trill was. 8-)}
user57888
2015-12-24 11:58:42 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Het enige dat ik over Trills vond, is dat de vrouw die Dax speelde in s01-s06 in DS9 allergisch was voor het protheticum, dus besloten ze Trills er anders uit te laten zien, zonder prothstetics. Ik weet niet zeker of er een verklaring van Canon is voor in-story.

bahamat
2012-08-01 09:53:26 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik had ooit een boek (dat ik niet meer heb en waarvan ik me de naam niet meer kan herinneren) dat werd uitgebracht kort na TMP waarin het verschijnen van de nieuwe Klingons aan het begin van de film werd uitgelegd.

Volgens dat boek werden de originele Klingons (zoals te zien in TOS) overgenomen door een ander ras / ras van Klingons van een nabijgelegen planeet binnen het Klingon-rijk, vergelijkbaar met de afbeelding van de Romulans & Remans in Nemesis. Dit was ook om de agressievere aard van de "nieuwe" Klingons te verklaren.

Dit is duidelijk nooit canon geweest, en nu expliciet niet, maar ik ben nog steeds voorstander van die uitleg in plaats van het augmentvirus.

puppyskitten84
2012-09-21 12:00:02 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Trill: 'In de eerste verschijning van Trill in de TNG-aflevering "The Host", werd Trill fysiek heel anders afgebeeld dan hun latere optredens. Ook konden ze niet veilig worden vervoerd via een transporter, een zwakte die niet werd aangetoond in latere optredens toen Trill een regelmatig gebruikt ras werd. Geen uitleg van de verschillen wordt ooit op het scherm gegeven, maar volgens een artikel op startrek.com zijn humanoïde Trills eigenlijk samengesteld uit ten minste twee rassen die als gastheer voor de symbiont kunnen worden gebruikt. In deze aflevering wordt ook onthuld dat mensen ook kunnen dienen als tijdelijke gastheren voor de symbionten toen Commander William Riker de symbiont van Odan organiseerde. De algemene onbekendheid van de bemanning met de race is een kleine tegenstelling met latere afleveringen, waarin stond dat de Trill (zoals Curzon Dax) regelmatig met de Federatie had samengewerkt lang voordat ze voor het eerst in Star Trek: Deep Space Nine verschenen; "Trials and Tribble-ations" impliceerde dat een groot aantal Dax een relatie had met Leonard McCoy toen het personage uit de originele Star Trek-serie nog een student was. Andere verschillen waren de verandering in make-upstijl van een prothetisch voorhoofd naar een reeks vlekken, hoewel sommige make-uptests en schetsen werden gemaakt in de preproductie van Deep Space Nine met de eerdere make-upstijl, maar de actrice die Jadzia Dax zou spelen, Terry Farrell , bleek allergisch voor de uitgebreide prothesen, en dus werd de nieuwe stijl gecreëerd. De naamgevingsstijl van Trill, waarbij hun hostnaam als voornaam en hun symbiontnaam als achternaam wordt gebruikt, verschilt van hun eerste verschijning, waarin de Trill Odan alleen onder die ene naam bekend was. ' - http://en.wikipedia.org/wiki/Trill_%28Star_Trek%29

Wat ik interessant vind, is dat de triller erg lijkt op Kriosian (http: // nl.memory-alpha.org/wiki/Kriosian).

jackmerange
2015-12-25 18:56:52 UTC
view on stackexchange narkive permalink

enige totale speculatie en wat feit hier, maar het is een beetje de beste die we tot nu toe hebben.

Klingons met platte voorhoofden zijn die voorouders die werden beïnvloed door het Klingon / Human Augment-virus dat het gevolg was van een mislukt Klingon-experiment met behulp van bevruchte eieren met menselijke vergroting, De veranderingen in richels zijn te wijten aan make-upbeperkingen en later is het enigszins kanon gemaakt dat richels familielijnen volgen, waardoor de richels van de film logisch zijn (hoewel dit nooit officieel is gemaakt en soms wordt genegeerd toekomstige zelf).

Romulanen nemen een beetje giswerk, omdat het nooit zeker heeft gezegd waarom ze een voorhoofd hebben ... het is een werkende theorie voor velen dat ook zij hebben geëxperimenteerd met de Human / Klingon-augment virus en besmette de hele bevolking ergens tijdens de 50 jaar van stilte en zou de reden kunnen zijn voor de stilte terwijl ze probeerden het te repareren.

Bajoranen zagen er gewoon slecht uit met de unibrow-make-up en daarom werd het veranderd, maar sommigen denken in het universum doet het aan leeftijd of etnische groep.

Trill de beste verklaring, hoewel wederom niet officieel, is dat er twee soorten triller mensachtigen zijn, een sybiot en een parasietensoort, dus de ene is als Odans en is een kleinere populatie als een erfenis, en dan een Dax-soort dat zijn de belangrijkste bevolkingsgroep en een modernere vorm van triller.Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...